KUGLANJE Mertojak na šest bodova prednosti

Jedanaesto kolo prve Hrvatske kuglačke lige možda je donijelo i rasplet na vrhu tablice i potvrdu Mertojaka kao ovogodišnjeg prvaka države.


Dok je Mertojak u kuglani u Poljudu slavio sigurnu i visoku pobjedu nad Grmoščicom iz Zagreba od 7:1 (3695:3452) drugoplasirani i prošlogodišnji prvak, Zaprešić izgubio je na gostovanju kod Medvešćaka 1958, tako da Mertojak nakon jedanaeste uzastopne pobjede ima šest bodova prednosti.


U Poljudu nikakve neizvjesnosti nije bilo, Mertojak je u ovom prvenstvu za “koplje” ispred svih ostalih klubova najvišeg ranga natjecanja. Kvalitetom je sigurno u samom vrhu europskog i svjetskog kuglanja.

Marinović sa 660 (najbolji igrač utakmice) i Totić sa 625 su već u prvom bloku trasirali put ka pobjedi. Delić na momente dobar, ali nedostatno protiv ponajboljeg gostujućeg igrača Fučkara (652). Muše, Kovač i Grivičić samo su dovršili posao. U povijesti hrvatskog kuglanja slavna Grmoščica kreće sa nekim novim talentima sa nadom u bolje sutra.

Mertojak je u prilici već sljedeću subotu (20.2.) staviti obje ruke na pobjednički pehar, bit će to veliki derbi u Zaprešiću. Može li Mertojak biti prva ekipa koja je izvojevala pobjedu u dosad neosvojivoj tvrđavi Zaprešića? Otkad su prešli u novu kuglanu, Zaprešić nije izgubio ni jednu domaću ili međunarodnu utakmicu. Tu su osvojili Svjetski kup i Ligu prvaka. Bit će to prvi ovogodišnji susret Mertojaka i Zaprešića od mogućih četiri (finale Kupa igra se u Zaprešiću, Mertojak i Zaprešić sudionici su Final Foura Lige prvaka 2019 u Bambergu te još jedan prvenstveni susret u narednoj sezoni 2021/22).

Poštar je u ovom “sretnom” kolu donio važne bodove iz Otočca. Pobjeda od 7:1 nad Velebitom gura ga prema gornjem dijelu tablice. Dobar rad trenerice, legendarne splitske kuglačice Elde Sinovčić, donosi rezultate, Poštar će do kraja svima biti neugodan i težak protivnik. Nema više olako rasutih bodova.

Nažalost, to se ne može reći za Ženski kuglački klub Split, preolako su izgubljeni bodovi protiv zagrebačkog Admirala (2:6), mršavih sedam bodova trebat će podebljati u direktnom srazu sa Sisciom u Sisku slijedeće kolo, treba na vrijeme izbjeći dno tablice.Zadar bi se sa pobjedom u Novskoj učvrstio pri vrhu, no sa slabašnom igrom i porazom (3:5) ulazi u vrtlog sredine ljestvice, gdje svak svakoga može pobijediti. Bodovi na domaćem terenu su neophodni.

Nikola Muše je i dalje vodeći u poretku za igrača lige, drugi je Hrvoje Marinović, oba iz Mertojaka dok se na treće mjesto probio Damir Fučkar iz Grmoščice, Ivan Totić (Mertojak) je četvrtoplasirani.Pojedinačni rezultati Mertojak – Grmoščica:
H. Marinović – K. Milinković 1:0 (660:564), I. Totić – I. Kovačević 1:0 (625: 591), D. Delić – D. Fučkar 0:1 (579:652), A. Kovač – V. Galjanić 1:0 (620: 566), N. Muše – A. Lozić 1:0 (642:527) i M. Grivičić – D. Hršak 1:0 (569:552)

Moja reakcija na članak je...
Vau
6
Haha
0
Hagić
1
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime