U organizaciji Kuglačkog saveza SDŽ na kuglani “Poljud” održani su tradicionalni turniri u kuglanju u disciplini sprint pojedinačno te narodnim načinom tzv. švida za ekipe. I ovaj put odazvali su se brojni zaljubljenici u kuglanje koji u Splitu ima izuzetno dugu i uspješnu tradiciju. Naime, prvi kuglački klub u Splitu, naziva RUKEČ osnovan je daleke 1922. godine, a već do 1945. bilo je 25 klubova.

Prvi dan turnira, u disciplini sprint (10 kugli u pune, 10 u čišćenje) po jednom setu, s pobjednom na dva dobivena seta ili dodatne tri kugle, natjecalo se preko četrdeset kuglačica i kuglača. Uz burno navijanje i za kuglače već uobičajeno picetavanje, do finala došli su veliki favorit ovog natjecanja Stanko Čota (KK Zadar) i Perica Orešković (Splitska Banka). Čota je opravdao ulogu favorita te odnio pobjedu rezultatom 2:0. Treći je bio Petar Elez (Vrlika) pobijedivši dr. Nikolu Bradarića (Promet).

Uvijek rado igrana švida (šest igrača u ekipi, svaki po tri kugle), privukla je veliku pozornost. Neki će pomisliti da su kuglači ovaj put bili kavaliri prema svojim kolegicama iz Ženskog kuglačkog kluba Split kojima je pripala pobjeda i veliki pehar organizatora Kuglačkog saveza SDŽ, ali treba znati da se kuglačice Splita na kraju prvog dijela prvenstva prve HKL za žene nalaze na izvanrednom trećem mjestu, što bi im na kraju prvenstva donijelo i pravo nastupa na NBC kupu. Ekipa ovih mladih sportašica nastupila je u sastavu: Ana Vidan, Ivanka Kragić, Danica Torović, Jasmina Marinović, Antonija Bosanac i Ivanka Šego.

Ovo veselo druženje splitskih kuglača koji su proslavili još jednu uspješnu sezonu, nastavilo se prigodnim domjenkom uz nezaobilaznu pjesmu.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime