U četvrtak navečer je u prostoru Muzeja grada Splita upriličeno predstavljanje monografije i otvorenje izložbe “Jedinstvenih 100”.

Monografija je rezultat više od dvije godine rada te nekoliko tisuća prikupljenih dokumenata i fotografija pronađenih u gradskim i državnim arhivima, privatnim zbirkama i zakladama, sveučilišnim knjižnicama i digitaliziranim periodikama. Osim kronike društva i rekonstrukcije povijesnih činjenica, monografija i izložba su spomenar priča i sjećanja na drage ljude, bezbrojna putovanja i radosti splitske mladosti kroz proteklih stotinu godina.

Na samom predstavljanju monografije uzvanicima su se obratili njen urednik Vedran Matošić, pisac pogovora dr.sc. Tonći Šitin i autor knjige Emin Sarajlić. Moderator predstavljanja monografije bila je uvažena novinarka, kroničarka društva i dugogodišnja predsjednica Jedinstva Ružica Mikačić.

Nakon predstavljanja monografije uslijedilo je otvorenje izložbe JEDINSTVENIH 100. Autorice postava izložbe su dugogodišnje članice Jedinstva Ksenija Modic i Sanela Sučić.

Ovo predstavljanje još je jedno od događanja koje je društvo organiziralo ove godine kao uvertiru za veliki, svečani glazbeno-plesni koncert JEDINSTVENIH 100 koji će se održati u Spaladium areni 14.12.2019. s početkom u 19:30.U nastavku pogledajte fotogaleriju Roberta Pleška koji je, inače, autor naslovne fotografije ove vrijedne monografije.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime