Krstulović Opara: “Nakon 20 godina preuzimamo stvar oko Pazara i Peškarije u svoje ruke!”

"Ovom odlukom Grad ispravlja pogrešku koja je davno napravljena. Plan sam predstavio 2019. prije pandemije. Dokinut ćemo neke površine koje nemaju nikakve veze s tržnicom poput nathodnika ili placa kraj Biskupove palače"


U dvorani Građevinskog fakulteta u Splitu danas se održava nastavak 41. sjednice splitskog Gradskog vijeća.


Do sada najturbulentnija rasprava vodila se oko koncesije nad gradskim tržnicama. Rasprava je počela teškim riječima, no u međuvremenu su se vijećnici “primirili” te se pristupilo konstruktivnijoj raspravi.

Vijećnicima se putem ekrana obratio gradonačelnik.

– Ne osjećam se najbolje i želim sudjelovati u radu Gradskog vijeća. Pogotovo zahvaljujem onima koji su bili konstruktivni. Osobito su mi se svidjele riječi g. Urlića i gđe. Kovačić, uzet ćemo u razmatranje njihove riječi.

Kako će izgledati splitski Pazar nakon skorog isteka koncesije? Tematska sjednica zakazana za sljedeći tjedanNakon 20 godina ova uprava ima priliku našu tržnicu dovesti na razinu kakvu zaslužuje. 20 godina zaostajemo, 20 godina se nije ulagalo. Nije kriv Hippos, nego ugovori u kojima nije precizno bilo navedeno što Grad traži od koncesionara.

Netočno je da Grad mora nastaviti s koncesijom i dati nova jasna pravila. Naša tvrtka Parkovi i nasadi koja brine o zelenim površinama će za 6 mjeseci moći preuzeti upravljanje ovim resursom.

Ovom odlukom Grad ispravlja pogrešku koja je davno napravljena. Plan sam predstavio 2019. prije pandemije. Dokinut ćemo neke površine koje nemaju nikakve veze s tržnicom poput nathodnika ili placa kraj Biskupove palače.

Bilo je potrebno napraviti kvalitetnu analizu od ugledne tvrtke u kojoj je sve jasno i transparentno predstavljeno na tematskoj sjednici. Dali smo 5 opcija – koncesijski ugovor, osnivanje, preuzimanje, kupnju tvrtke i ovaj model. Nevjerojatno mi je danas čuti od ozbiljnih ljudi koji aludiraju na nestručnost tvrtki koje smo angažirali da naprave kvalitetnu analizu.

BURNA RASPRAVA O SPLITSKOM PAZARU “Nered se nagrađuje, građani će dobiti šipak, a Pazar ostaje na razini 18. stoljeća”

Kazao sam da smo prvu studiju napravili sredinom 2019. kako bismo predstavili prvi dio razvojnih studija za ribarnicu i Pazar. Da, pandemija nas je zaustavila. Predložili smo i tražimo od vas produženje za 6 mjeseci. I danas je kampanja uvjetovala nervozu u današnjoj raspravi. Moramo razvijati našu tržnicu. Naravno da je puno bolje dati novoj upravi da dovrši ono što nije do sada kvalitetno obavljeno.

BUDUĆNOST SPLITSKOG PAZARA Krstulović Opara najavio velike promjene: “Jel’ očekujem probleme? Da! Jel’ se bojim? Ne!”

Jedno je sigurno – nakon 20 godina uzimamo stvar u svoje ruke. Dokidamo koncesiju i možemo kroz javnu nabavu razviti ovaj neobično važan kompleks od interesa za sve naše građane.

Zahvaljujem svim vijećnicima koji prihvaćaju predloženi model, pozivamo sve da prihvate predstavljeni prijedlog – poručio je gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara.

Moja reakcija na članak je...
Vau
3
Haha
0
Hagić
1
Hmmm
1
Plač
0
Grrr
1
Molim?
11

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime