Konferencija za medije povodom pada vojnoga školskog aviona ZLIN počela je u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku.

“Danas oko 16 sati tijekom redovnog leta došlo je do pada školskog aviona ZLIN u području Biljana Donjih. Dolaskom na mjesto nesreće mogli smo konstatirati da su poginuli natporučnik Marko Novković i polaznik poručnik Luka Jagetić. Razlozi pada aviona nisu nam poznati”, rekao je načelnik Glavnoga stožera Oružanih snaga admiral Robert Hranj, piše Index.

POVEZANI SADRŽAJ:

Avion je u upotrebi od 2007. Kolega Novković je član Krila Oluje i vrlo je iskusan. Jagetić je već obavio samostalni let, letačka obuka je išla po planu, rečeno je na presici.

Radi se o polazniku Luki Jagetiću rođenom 1995. Završio je vojno inženjerstvo. Prošao je selekcijsko letenje, u ožujku je počeo letačku obuku. Sve obuke završio je s izvrsnim uspjehom.

Ministar Krstičević je izrazio duboku i ljudsku sućut obiteljima poginulih.

“Dobio sam informaciju oko 16 da se dogodila nesreća. Odmah sam krenuo ovdje u Zemunik. Tijekom puta sam se čuo s predsjednikom i premijerom i njih sam izvijestio o ovome događaju. Jako je teško izgubiti hrvatskog vojnika, to je teško svakom ministru obrane i svakom zapovjedniku u Hrvatskoj vojsci. Kao što znamo prije tri mjeseca smo imali tragičnu nesreću s helikopterom kada smo isto izgubili dva mlada života. Ono što je važno je da sve bude istraženo, govorim cijelom sustavu, da se mora govoriti istina i da o svemu moramo biti transparentni. Formirao sam povjerenstvo s glavnim zrakoplovnim istražiteljem koji treba napraviti detaljnu istragu o ovom događaju”, rekao je ministar.

Ja s ovim danom podnosim ostavku, dovoljno sam rekao

“Naložio sam i načelniku Glavnog stožera da formira svoje povjerenstvo da se istraže sve vojne okolnosti i da se istraži sve ono što se treba istražiti”, dodao je Krstičević.

“Ja s ovim danom podnosim ostavku, dovoljno sam rekao”, zaključio je ministar Krstičević.

Avion se srušio danas kod Zadra

Dva pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) poginula su u četvrtak pri padu vojnog školskog aviona kod mjesta Biljane Donje pokraj Zadra.

Ministarstvo obrane ranije je priopćilo da je vojni školski avion ZLIN, u kojemu su bila dva pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva na redovnom obučnom letu, pao oko 16 sati kod mjesta Biljane Donje pokraj Zadra, a na mjesto događaja upućene su nadležne službe.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnoga stožera Oružanih snaga admiral Robert Hranj odmah su se uputili prema 93. zrakoplovnom krilu u Zemuniku, javlja Index.2 KOMENTARI

  1. Onako kada malo razmislim mozda bi bilo najbolje da cijela ZLOCINACKA HDZ podnese kolektivnu ostavku na ucesce u hrvatskoj politici, pa da konacno krenemo bez LOPOVA LOPINA.

  2. Čestiti su samo oni,koji nisu nikada bili članovi komunističke partije od 1918 do 1990god. Tako isto i oni koji traže da se otvori Arhiva, da bi se vidjelo gdje je tko bio i što je radio! Da kako, procesuirati i one koji su bili u politici od devedesetih do danas, a vrve u bogastvu koje nije moguće zaraditi ni u najbogatijim zemljama svita,upravo ga imaju oni koji su zaposjeli, odnosno oduzeli narodu poslije rata 1945 i sebi ga upisali za imovinu! Danas imamo i one koji u terorističkoj i diktatorskoj državi jugoslaviji nikada nis mogli dobiti radno misto i posao, a danas ih se proziva od drugova bivših i sadašnjih do podne “Ustašama”, a poslije podne “komunjarama” “komunjarama” i to od komunjara po naputku stare diktatorske komunističke partije čiji članovi se nalaze u hdz ,sdss,sdp, hns ids kraće kazano u svim strankama, koje se javno ka svađaju,a tajno sve skupa surađuju,jer da nije tako, nebih se ni događalo to zašto se prozivlju ,kao i to što se događa! Zašto onda upirati prstom i prozivati samo jedne, kad komunisti vladaju svima,zašto prozivati one koji su ustali protivu zločinaca kralja Aleksandra i Puniše Račića i prve jugoslavije jer su kralj Račić i prva jugoslavija odgovorni za ubojstvo Stjepana Radića i hrvatskih parlamentaraca u beogradskoj Skupštini! Ako se zahtjeva da se ne vraćati na stvari kojesu se dogodile prije više godina (prije 5 godina) a prozivaju se oni od prije 80 godina!Značili to da u Hrvatskoj imamo dva staleža,, partiju čijim drugovima moramo “muda” češkati i one koji su za ostrjel kao i do devedesetih?! OTVORANJE ARHIVE I DOSEJA JE PRAVI PUT DA SE DOĐE DO ISTINE, NA ISTINI JE I PRAVO ZASAĐENO!

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime