KRIVAC NEPOZNAT Naftna mrlja zagadila more u Kaštel Gomilici, brzom reakcijom spriječen veći eko incident

Kupači zvali policiju zbog nesnošljivog smrada

Jutros su gomilički vatrogasci dobili dojavu o naftnoj mrlji na području istočnog dijela Kaštel Gomilice te su kao osobe ovlaštene za sanaciju takvih onečišćenja odmah izašli na intervenciju.


– Jutros oko 7 sati smo dobili dojavu o naftnoj mrlji u neposrednoj blizini plaže Kamp. Izašli smo na teren te odmah postavili upijajuće brane sa manjom brodicom, kako nafta ne bi ugrozila plažu i kupače, te krenuli u tretiranje naftne mrlje sa brodicom sv. Jeronim (disperzant Finasol), napisali su gomilički vatrogasci.

– Ne zna se tko je prouzrokovao onečišćenje. Na teren su došli i kolege iz Lučke kapetanije te Pomorska policija koja je zaprimila veći broj prijava zbog nesnošljivog smrada od naftne mrlje. Oko 13 sati smo sanirali onečišćenje te otišli u matičnu luku kako bi oprali opremu, nadodali su.

Postavili brane u cilju sprječavanja zagađenja mora

– Jutros smo obaviješteni od naših dežurnih da se prema području marine, sa jugozapada kreće naftna mrlja. Naši su djelatnici odmah postavili brane uz upotrebu odgovarajućih sredstava, s ciljem da spriječimo zagađenje mora u samoj marini – odgovorio je Miran Tomasović direktor razvoja Marine Kaštela na upit portala Kaštela.org.

Krivca za ovaj događaj tražit će pripadnici Pomorske policije i Lučke kapetanije, a kako je došlo do ovog eko incidenta možemo samo nagađati…


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime