KRENUO S MARJANSKIH VRATA Kristijan Sindik pretrčat će 7 maratona u 7 dana za Dječju onkologiju KBC-a Split

Splitski trkač će pretrčati 295 kilometara za dječju onkologiju KBC-a Split. Evo kako možemo pomoći u ovoj humanitarnoj akciji


“ZLATNA VRPCA – 7 maratona u 7 dana”, simbolična utrka od Splita do Tivta u Boki Kotorskoj koju predvodi splitski maratonac Kristijan Sindik startala je jutros s Marjanskih vrata. U obračun sa gotovo 300 kilometara Sindik je krenuo na Svjetski dan borbe protiv raka, spojivši tako sportske poruke izdržljivosti, odlučnosti i hrabrosti sa humanitarnom akcijom prikupljanja sredstava za Dječju onkologiju KBC-a Split.


Sindiku i njegovim kolegama trkačima, na otprilike 7. kilometru, ispred zgrade Gradske uprave, priključili su se i gradonačelnik Andro Krstulović Opara te pročelnik Službe za društvene djelatnosti Mate Omazić poduprijevši tako, malom dionicom do Rive, ovu veliku i plemenitu akciju. – Moja je dužnost i veliko zadovoljstvo pripomoći ovoj iznimnoj akciji, odati priznanje ovom hrabrom čovjeku i samom onkološkom bolesniku i sportašu, da skupljajući kilometre pomogne dječjoj onkologiji KBC-a Split, ali i da zajednički pošaljemo poruku ohrabrenja svima koji se bore s ovom opakom bolešću. Iznimno je bitna moć u glavi, optimizam i odlučnost s kojom se može pobijediti bolest. Kristijan to ima i on je veliki uzor svima, pa i meni. On pobjeđuje i to na kakav način – taj čovjek je vrijedan divljenja i ova akcija također – kazao je gradonačelnik Krstulović Opara pozvavši sve sugrađane da daju potporu akciji uplatom makar jednog kilometra u iznosu od 100 kuna na račun naših najmlađih koji se liječe u splitskoj bolnici.

POTHVAT ZA PAMĆENJE Splićanin, bivši onkološki bolesnik, istrčat će sedam maratona za sedam dana: “Kad imaš pravi cilj onda, onda su motivacija i adrenalin dobitna kombinacija”

Spomenimo kako je Grad Split za akciju izdvojio 10.000 kuna, a svi koji žele biti dijelom ove lijepe i humane splitske priče mogu svoje donacije uplatiti direktno na račun Dječje onkologije KBC-a Split na IBAN: HR1424070003106794371, otvoren u OTP banci d.d. Split.Moja reakcija na članak je...
Vau
12
Haha
1
Hagić
3
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
1Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime