Stožer Civilne zaštite Grada Splita u utorak je na sjednici donio Operativno-dinamički plan suzbijanja potkornjaka na području Park šume Marjan koji je izradila Radna skupina za Marjan, osnovana na prošlotjednoj sjednici Stožera.

Svakodnevno četiri ovlaštena inženjera vrše doznačivanje stabala, preko 2.500 stabala je zasad označeno. Ružić je rekao kako je zaprimljeno dosta ponuda privatnih izvođača i sada su u fazi razgovora s dijelom izvođača koji će vršiti sječu i dijelom koji će vršiti odvoz zaražene mase. Do kraja tjedna bi se trebalo znati tko je izvođač.

U današnjoj sječi na području Vile Dalmacija sudjelovali su JVP Grada Splita, Parkovi i nasadi i JU Park šuma Marjan. Na terenu se nalazi 30 ljudi na poslovima sječe te pomoćni radnici koji će im pomagati.

Balvani i granje se prevoze i odlažu na privremenom odlagalištu na Benama. Kad se skupi 500-1000 kubika ovlaštena tvrtka će sve to skupa na licu mjesta isjeckati, samljeti i prevesti u zatvorenim kamionima na spaljivanje.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime