U Kaštel Lukšiću je sinoć održana predaja ključeva grada te proglašenje kraljice karnevala, u organizaciji KU Polantane.

Bez ključeva je ostao gradonačelnik Denis Ivanović, koji je ovom prilikom bio odsutan, ali je ključeve predala dogradonačelnica Jadranka Bosančić-Matok, a novi ozbiljni i odgovorni vlasnik postaje KU Polantana. Ključeve grada preuzeo je Stipe Krokar, ali su po prvi put vlast preuzela i djeca.

– Naš mali predsjednik je Marino Kapov koji nam je poručio da će svi veliki postat mali, a mali veliki. Okrunjena je i nova kraljica krnjevala – Antonija Kapov, rekli su iz KU Polantane.

23. DJEČJI KRNJEVAL

Ove nedjelje u 14 sati održat će se 23. po redu Dječji krnjeval.

Maškarana povorka krenut će od Baletne škole do Brca u Kaštel Kambelovcu. U povorci će veselo koračati oko 400 mališana iz vrtića grada Kaštela, te okolnih gradova Trogira, Solina, Primorskog Doca te iz osnovnih škola iz Kaštela, Dječjeg doma Miljenko i Dobrila, Dječje kazalište Škatula i dječji zbor Srdelice. Cijelu povorku će uveseljavati Kaštelanske i Solinske mažoretkinje.

Po završetku vesele maškarane povorke slijedi kratka zabava za djecu na Brcu, a zatim paljenje krnje, krivca za sve nedaće.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime