Graditeljsko geodetska tehnička škola u Splitu je UNESCO ASP net škola koja se usredotočuje na učenje o kulturnoj baštini, arhitektonskim spomenicima i UNESCO zaštićenoj spomeničkoj baštini u Erasmus+ projektu koji pomaže učenicima upotpuniti kulturne i baštinske vidike.

Učenici koji sudjeluju u tom projektu su: Ante Dražen Tranfić, Marta Vladušić, Ante Pauk, Petar Alfirević, Toni Šarolić, Bernarda Franić, Daniel Barada, Petar Bašić, Ivan Žižić i Magdalena Vukušić.

Oni predstavljaju baštinsko blago Splita izradom maketa u drvu, prostoručnim crtanjem, videozapisima, crtanjem tlocrta, presjeka i 3D vizualizacija koje rade u ProgeCADu i u SketchUpu.

Učenica Magdalena Vukušić Megi je samozatajna kreativka, odlikašica i humanitarka. Inspirirana je izazovom svog razrednog kolege Ivana Žižića želeći time dati svoj obol virtualnoj proslavi patrona našega grada. Tom prigodom je nacrtala na papiru formata A3 kombinirajući različite vrste olovaka: 2B, HB, 3H podrume Dioklecijanove palače.

– U Erasmus + projektu moj glavni zadatak je crtanje dijelova Dioklecijanove palače. Ovim zadatkom se prvi put susrećem s ozbiljnim prostoručnim crtanjem tako da se svakom svom radu trebam malo više posvetiti. Isprva mi je bilo teško, ali malo-pomalo napredujem. Sretna sam što sudjelujem u ovom projektu i usavršavam novu vještinu koja će mi u budućnosti zasigurno poslužiti. Za podrume se smatralo da su tamnice u kojima je Dioklecijan mučio kršćane, a kako je sveti Duje umro mučeničkom smrću u vrijeme Dioklecijanovih progona, odlučila sam nacrtati podrume Dioklecijanove palače za skorašnji blagdan našega patrona svetoga Dujma, rekla nam je Megi.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime