Kranjčarovi igrači se opraštaju od svog velikana, Leko: “Šokiran sam”, Olić: “Bio je više od trenera!”

Šokirani su njegovim odlaskom

Legendarni nogometaš i trener, bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Cico Kranjčar preminuo je u Zagrebu u 65. godini. Sport je ostao bez još jedne legende. Zlatko Kranjčar bio je izbornik Hrvatske na Svjetskom prvenstvu 2006. godine, a njegovi tadašnji igrači ostali su šokirani odlaskom istinskog velikana hrvatskog nogometa.


– Zajedno smo došli u NK Zagreb, osvojili moj prvi trofej u karijeri. Bio sam tada mlad igrač, tek počinjao seniorsku karijeru, pa mi je Cico bio i više od trenera. Bio je veliki gospodin kako na terenu, tako i izvan njega – poručio nam je Ivica Olić, pa dodao:

– Sjećam ga se kao igrača s kraja njegove karijere, ali s kim god sam kasnije pričao o njemu, svi su pričali kako je Cico Kranjčar – igračina. Vrhunski igrač, prava legenda Dinama, sjajan stručnjak koji je imao nogomet u malom prstu. Kažem, gospodin na terenu i izvan njega, otišao je prerano. Moja iskrena sućut cijeloj obitelji Kranjčar.

Ova tužna vijest stigla je i do Njemačke, točnije do Ivana Klasnića (41).

– Vidio sam ovu vijest i potpuno se šokirao. Ne znam ni što bih rekao, odmah sam Niki poslao poruku, izrazio mu saučešće. Kažem, šokiran sam. Zlatko Kranjčar mi je puno pomogao kada sam bio mlad i kada sam došao u reprezentaciju, forsirao me i vjerovao u mene. I na tome sam mu zahvalan. Uvijek je bio korektan prema igračima, ali i ljudima oko sebe.

Jerko Leko (40) također je bio jedan od igrača koji su pod Cicom Kranjčarom zaigrali na Svjetskom prvenstvu 2006. godine…


– Užasno mi je žao i pogođen sam s ovime, čim sam čuo ovu vijest nekako su me prošli trnci. Zlatko Kranjčar mi je bio jedan od dražih trenera iako smo surađivali samo u reprezentaciji, bili smo na tom Svjetskom prvenstvu 2006. godine gdje je vladalo veliko zajedništvo, toga ću se uvijek sjećati. Bio je baš veliki gospodin – poručio je Leko, piše 24 sata.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
1
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime