Marin Čilić, Borna Ćorić, Mate Pavić, IvanDodig, Franko Škugor – to su izabranici Željka Krajana za finalni susret Davis Cupa!

Hrvatska teniska reprezentacija igrat će u posljednjem finalu Davis Cupa u poznatom nam formatu. Od 23. do 25. studenog će na zemljanoj podlozi u Lilleu protiv Francuske pokušati doći do ‘salatare’ koja im je prije dvije godine izmakla u Zagrebu protiv Argentine.

Hrvatska će tako imati priliku dići trofej Davis Cupa nakon 13 godina, kad su Ljubičić i Ančić u Bratislavi srušili Slovake. Prvo je Ljubičić s 3-0 pobijedio Kučeru, pa je Ančić izgubio 3-1 od Hrbatyja. U parovima su Ljubičić i Ančić s 3-0 dobili Hrbatyja i Mertinaka. Zadnji dan triler je upotpunjen pobjedom Hrbatyja protiv Ljubičića, a povijesni naslov Hrvatskoj donio je Ančić u petom meču protiv Mertinaka s 3-0 u setovima, javljaju 24sata.

Francuski izbornik Yannick Noah ostao je bez svoga najboljeg igrača Richarda Gasqueta koji se odlučio povući iz finala, a tko će biti njegova zamjena još se ne zna. U francuskom trening kampu još su Pouille, Chardy, Mahut, Herbert i Tsonga, a hoće li Noah posegnuti za nekim novim imenom još nije poznato.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime