Nakon što je svoj prvi istup u javnosti na temu Nacrta prijedloga Odluke o određivanju visine paušalnog poreza po krevetu imao splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara i nakon što je jučerašnje izjave SDP-ovog Branka Grčića nazvao politikantstvom, reagirao je Goran Kotur, predsjednik SDP-a Split.

VEZANI SADRŽAJ:

“Sada kada je izvjesno da neće proći naum gradonačelnika da nametne još jedan namet, nakon povećanja prireza za 50 posto, Andro Krstulović Opara nakon tri tjedna šutnje i predstavljanja Nacrta prijedloga Odluke o određivanju visine paušalnog poreza po krevetu, bez ikakvih brojki i sa šupljim obrazloženjem, poziva oporbu da mu pokaže brojke. Želi “govoriti o meritumu, o brojkama i analizi” i poručuje: “Show me the numbers”. Mogao je to poručiti svom stranačkom kolegi Mati Frankoviću, gradonačelniku Dubrovnika, od kojeg je preuzeo prijedlog od 750 kuna po krevetu.

Predlaganje povećanja paušalnog poreza u situaciji kad su počele pripreme za predsezonu i sezonu u gradu u kojem je turizam toliko bitan kao u Splitu pokazuje zapanjujuću razinu neodgovornosti. Ovo je još jedan u nizu poteza koji pokazuje da se Splitom upravlja stihijski a ne planski.

Na žalost, ova gradska vlast nije u stanju ni improvizirati – čak i to radi loše! Bez obzira na sve, pa i na vlast koja ne radi svoj posao, SDP će na sjednici Gradskog vijeća argumentirano i na osnovu javno dostupnih podataka raspravljati o ovoj temi koja je iznimno bitna za razvoj Splita i egzistenciju velikog broja naših sugrađana” – poručio je Kotur.

Podsjetimo, nakon najave poskupljenja ovog paušala, HDZ-ov koalicijski partner HGS jučer je izvijestio da neće glasovati ove godine za bilo kakvo poskupljenje.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime