Koronavirus je u srijedu u Šibeniku ušao u još jedan dom za starije i nemoćne osobe. Riječ je o Cvjetnom domu, gdje je potvrđen kod jedne štićenice.

Žena ima blago povišenu temperaturu, ali nije u opasnosti

Ona se nalazi u šibenskoj bolnici. Zasad ima blago povišenu temperaturu, a ostalo je u redu.

Epidemiolozi od jutra provode izvide kako bi otkrili kako je došlo do proboja virusa u dom.

Ravnatelj doma: Jednostavno ne znamo odakle se sve to dogodilo

“Ni sami ne znamo kako je virus došao, naši djelatnici svaki put kad dođu u ustanovu pridržavaju se svih uputa HZJZ-a. Od ulaza, barijere, mjerenja temperature, urednog odlaganja vanjske garderobe, oblačenja radne robe koja se pere u našoj praonici. Jednostavno sami ne znamo odakle se sve to dogodilo”, rekao je za RTL Danas ravnatelj Tomislav Ninić.

Kad su im iz bolnice javili da imaju pozitivan slučaj, odmah su pozvali epidemiologe.

“Oni su odmah došli, izvršili dodatno testiranje naših korisnika koji su bili u blizini zaražene štićenice, kao i djelatnika koji su tu bili u ovoj grupi, a pozvali smo i djelatnike druge grupe da dođu na testiranje. Za danas testirane rezultate očekujemo u večernjim satima. Sutra ćemo testirati sve naše djelatnike, eventualno i druge korisnike ako bude potrebno”, kazao je Ninić.

Ravnatelj tvrdi da nitko nije imao temperaturu

Vrlo je lako moguće, dodao je, da je netko bio asimptomatski bolesnik, s obzirom na to da pri ulasku i izlasku svakome mjere temperaturu.

“Listao sam tu knjigu danas, nitko nije imao temperaturu. Dosta nas ovo čudi”, zaključio je Ninić.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime