KORONAVIRUS U HRVATSKOJ Deveti smo po smrtnosti, a osmi po broju novooboljelih

Vijesti nisu baš dobre


– Među testiranima je sve veći postotak zaraženih osoba iako indikacije za testiranje ostaju iste. ‘Brza’ testiranja pomažu kako bi se rasteretilo PCR testiranje i dobio brži nalaz što je jako bitno kako bi zaražena osoba promijenila ponašanje. Tim testovima testiraju se osobe koje već imaju simptome, kazala je u emisiji Dobro jutro, Hrvatska Ivana Pavić Šimetin, zamjenica ravnatelja HZJZ-a.


U posljednjih 14 dana na 100 tisuća stanovnika oboljelih je u Hrvatskoj 781. Deveti smo po smrtnosti, a osmi po broju novooboljelih, kazala je. Zemlje koje su uvele djelomični ‘lockdown’ i zatvorile javna mjesta okupljanja, poput Slovenije, Francuske, Češke i Belgije – ispred su Hrvatske i po broju zaraženih i po broju smrtnih slučajeva, naglasila je.

Jučer je broj zaraženih prešao brojku od 3 tisuće, preminule su 32 osobe, a u bolnicama sve je više pacijenata. Dobra je vijest da su u tijeku ozbiljne pripreme za cijepljenje. Ono će biti dobrovoljno, kao i protiv gripe, a za sve ugrožene i strateški važne skupine bit će besplatno, potvrdila je Šimetin.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
2
Plač
13
Grrr
2
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime