Korona virus i dalje ne jenjava, već više od pola godine cijeli svijet se bori protiv te pošasti. Virus nije zaobišao ni hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju koja se od 10. do 15. kolovoza nalazila na pripremama na Korčuli, piše Sport Klub.

Izbornik Ivica Tucak na Korčulu je poveo 19 igrača, a pozitivan na COVID-19 bio je Ante Vukičević pa su iz predstrožnosti svi ostali koji su bili u kontaktu s Vukičevićem u samoizolaciji.

U nedjelju 23. kolovoza treba uslijediti novo okupljanje naših reprezentativaca u Šibeniku, ali u svjetlu nove, potencijalno opasne situacije, sačekat će na rezultate kolektivnog testiranja na Covid-19 pa onda donijeti odluka u nastavku priprema.

Oglasio se i Hrvatski vaterpolski savez. Evo što stoji u njihovom priopćenju.

Prije svega, molio bih ljubazno sve medije da se suzdrže daljnjih dezinformacija kada je u pitanju hrvatska vaterpolska reprezentacija. Istina je da imamo jednog igrača s pozitivnim nalazom, ali igrači naše vaterpolske reprezentacije nisu bili, a niti su to mogli ni na kakvoj rođendanskoj proslavi 6. kolovoza na Korčuli iz jednostavnog razloga što se reprezentacija okupila tri dana kasnije, tek 9. kolovoza uvečer – u začetku će izbornik Ivica Tucak, te dodaje:

– Istina je i da smo u sklopu priprema i treninga na Korčuli, u srijedu 12. kolovoza odigrali jednu revijalnu utakmicu na improviziranom plivalištu u moru ispred Moro Beach bara na Stupama, te smo imali kratko druženje uz ručak organiziran za hrvatsku reprezentaciju na otvorenom prostoru. Netom po završetku ručka se reprezentacija vratila u hotel. Također, prava je istina da smo u utorak, 11. kolovoza odigrali službenu prijateljsku utakmicu protiv naše juniorske reprezentacije, ali ne u moru, već u bazenu KPK u Korčuli. U petak, 14. kolovoza u trenutku kada niti jedan od igrača nije iskazivao nikakve simptome zaraze, ali imajući u vidu da su neke druge osobe izvan reprezentacije, a koje su bile u kontaktu s nama bile pozitivne, promptno smo i odgovorno reagirali prekidajući trening u Korčuli. Dan kasnije, u subotu, 15. kolovoza ujutro u dogovoru s Hrvatskim vaterpolskim savezom i epidemiološkom službom, pod strogim smo nadzorom raspustili reprezentaciju ne želeći ništa riskirati. Važno je napomenuti da nitko nema nikakve simptome, niti su nam obzirom na prirodu kontakta preporučili ikakve mjere izolacije, ali smo se iz predostrožnosti povukli u svojevrsni oblik samoizolacije – rekao je izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije, Ivica Tucak.

Iz ovih je razloga razumljivo kako će odluka o planiranim pripremama u Šibeniku i predviđenom turniru koji bi se trebali održati sljedećeg tjedna, donijeti tek nakon dobivenih rezultata obavljenog testiranja svih igrača i članova stručnog stožera i nakon komunikacije s ostala dva saveza sudionika turnira – stoji u priopćenju HVS-a.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime