Posljednjih dana Kaštela su jedno od područja u Dalmaciji u kojima se pojavila zaraza, a dosta interesa javnosti bilo je oko pojave korone u crkvenom zboru u Kaštel Sućurcu.

Ravnateljica NZJZ-a Željka Karin još je prekjučer rekla da je koronavirus prvo ustanovljen kod pjevača u zboru. Dan nakon probe, dobio je temperaturu nakon čega se javio u bolnicu. Testiranjem je utvrđeno da je pozitivan, te je cijeli zbor uključujući i župnika stavljen u izolaciju.

Evidentirana tek četiri aktivna slučaja do danas

Do danas su na području Kaštela službeno evidentirana četiri slučaja zaraze koronavirusom, a novi podaci bit će objavljeni danas prijepodne.

Posljednja 24 sata našu je redakciju kontaktiralo nekoliko zabrinutih čitatelja iz Sućurca koji tvrde da osoba pozitivna na koronavirus šeta gradom, ulazi u trgovine, benzinsku pumpu…

– Svatko se od nas može zaraziti, ne radi se o bilo kakvoj stigmatizaciji, ali se radi o krajnjoj neodgovornosti da osoba koja zna da ima koronu slobodno šeta okolo i tako ugrožava sigurnost svojih sugrađana – kaže nam ogorčena Kaštelanka.

Prijavljen policiji

Svi čitatelji koji su nam se javili kažu da su spomenutu osobu prijavili Civilnoj zaštiti i policiji. Također prema informaciji čitatelja, policija je jutros uočena u provjeri krše li se mjere samoizolacije u Sućurcu.

Neslužbeno doznajemo da je u policiji općenito neusporedivo manji broj prijava kršenja mjera samoizolacije nego je to bio slučaj u proljeće.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime