KORONA PARTY Policija kažnjava organizatora zabave u Pakoštanima, prijavljen i Ante Gotovina

Utvrđen je identitet 10 osoba koje su sudjelovale na okupljanju

Policijska uprava zadarska ispitala je okolnosti zabave u Pakoštanima na kojoj je sudjelovao Ante Gotovina.


“Do sada izvršenim provjerama utvrđeno je kako se radi o privatnom okupljanju na kojem je suprotno Odluci Stožera civilne zaštite RH sudjelovalo više od 10 osoba, koje je održano u subotu 6. ožujka ove godine u Pakoštanima u prizemlju obiteljske kuće u vlasništvu 57-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti (NN 79/07, 113/08, 43/09, 130/17, 114/18, 47/20, 134/20) 57-godišnjaku je jučer uručen prekršajni nalog zbog organiziranja okupljanja suprotno Odluci o nužnim epidemiološkim mjerama kojom se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja”, poručuju iz policije. Kazne su ispisane, doznajemo, jer sudionici zabave nisu nosili maske.

Prijavljen i Gotovina

Također, utvrđen je identitet 10 osoba koje su sudjelovale na okupljanju, a imaju prijavljeno prebivalište na području zadarske županije i te će osobe biti prekršajno sankcionirane zbog prekršaja iz članka 47. st. 2. točke 9. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Kako Index neslužbeno doznaje, među prijavljenima je i umirovljeni general Ante Gotovina.

Policija dodaje kako i dalje poduzima mjere i radnje u cilju utvrđivanja identiteta svih sudionika privatnog okupljanja, a o svim do sada prikupljenim saznanjima izviješten je i Državni inspektorat.


 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
2
Hagić
0
Hmmm
2
Plač
1
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime