Početak neuobičajene školske za Dnevnik Nove TV komentirao je profesor geografije Tvrtko Pleić koji kaže da je prvi tjedan prošao u navikavanju na novonastalu situaciju.

– Još uvijek se učimo da je to novo normalno u školama i da ćemo tako morati izvoditi nastavu – kazao je i otkrio pridržavaju li se djeca mjera.

– Potrebno ih je malo češće opominjati da se maska nosi preko nosa. Za vrijeme odmora znaju skinuti masku, pa treba vikati da nas čuju da treba masku nositi kada su u zajedničkim prostorijama. Ali s obzirom na to da ja radim s većom djecom, ona prilično dobro vladaju ovom situacijom – kaže Pleić.

Nastava na otvorenom, dok nema kiše

Ovaj profesor pokušava barem jedan od dva nastavna sata u bloku održati na otvorenom.

– Samo se nadam da će ovo vrijeme potrajati čim dulje, jer je i učenicima lakše. Kad počne kiša mislim da ćemo se svi hvatati za glavu i pokušati preživjeti svih sedam sati u učionicama – rekao je Tvrtko Pleić.

Kaže i da se, barem kada je riječ o znanju geografije, online nastava prošle nastavne godine ostavile rupe u znanju.

– Potrebno je još ponoviti. Mislim da Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja i Ministarstvo obrazovanja trebaju čim prije učenike obavijestiti što se od njih neće očekivati na državnoj maturi i nama prepustiti da ponovimo one vrlo važno sadržaje bez kojih ne možemo dalje – poručuje.

Kako je raditi u mješovitom modelu?

Dio učitelja nastavu odrađuje u mješovitom modelu, odnosno s jednim učenicima u razredu, a s drugima online. Pleić kaže da je njegovom kolegi koji radi po takvom modelu prvi tjedan bilo teško odraditi satnicu.

– Taj kontakt s učenicima je vrlo važan, posebice nakon što se šest mjeseci nismo vidjeli, i kada se uspostavljaju pravila rada i dužnosti – kaže profesor geografije.

Smatra da bi se trebalo što prije donijeti ”detaljne upute kako treba izgledati online nastava”, u slučaju da do nje dođe.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime