Do sredine kolovoza će svaki mjesec Kolinda Grabar Kitarović dobivati još 24.376 kuna mjesečno.

Nakon toga će još šest mjeseci primati pola tog iznosa plaće. Ukupno s porezom i doprinosima porezni obveznici će samo za njezinu plaću izdvojiti više od 361.000 kuna. I to zato što je predsjednica potvrdila da će koristiti svoje pravo da nakon odlaska s Pantovčaka ima još šest mjeseci punu plaću, a šest mjeseci pola.

Ali ni to nije sve.

Iako je ranije govorila da je u slučaju gubitka izbora čekaju razne mogućnosti posla, ona će koristiti i drugo pravo. Pet godina će imati pravo na ured koji joj mora osigurati Vlada. Uz taj ured idu i dva službenika, automobil i vozač, a može tražiti i zaštitu. Bivši predsjednik Stjepan Mesić je u tri godine potrošio gotovo četiri milijuna kuna, pišu 24 sata. Kolinda ima pravo pet godina na ured.

Ono što je apsurd je da je zakon pisan za Mesića koji je imao mirovinu pa se tako, primjerice, uopće ne navodi da predsjednica ima pravo na plaću nakon isteka prava “6+6”. Zakon će se tu morati promijeniti, osim ako Kolinda možda ne odluči da će volontirati.

Po zakonu o pravima bivšeg predsjednika, uopće se ne spominje neka obveza, pa čak ni da podnosi izvješća o svojem radu ili da je podložan reviziji troškova. Mesić je imao svoju internetsku stranicu na kojoj je izvještavao s kim se sastajao.Predsjednica je poručila da bi joj ured trebao biti baza za ozbiljan posao te da će se baviti brendiranjem zemlje i rješavanjem društvenih problema.


3 KOMENTARI

  1. Kada je Kulinda i sto napravila na dobro i korist Hrvatske? A koristice 6+6 na svoju sramotu i na stetu hrvatskih gradjana i poreskih obveznika.

  2. SNAŠA SA PANTOVČAKA NIKADA NIŠTA OZBILJN I ODGOVRNO NIJE RADILA ,A DOBRO ŽIVILA U POSEBNIM PRIVILEGIRANIM UVJETIMA KAO LJUBIMICA ZAPADNE SVETE ALIJANSE KOJA JU JE I INAUGURIRALA ,ODNOSNO ,OKTROIRALA OVOJ JADNOJ KATOLIČKOJ DRŽAVI FRANJE TUĐAMANA ,ZLOČINCA NON-PLUS-ULTRA.

Comments are closed.