Korisnicima na raspolaganju novih osam postaja u sklopu sustava javnih bicikala u Splitu

Ukupan broj aktivnih postaja sada iznosi 41, a postavljanje se nastavlja te će uskoro biti dovršeno čime će Split dobiti mrežu postaja koje povezuju cijeli grad


Ovog tjedna sustav javnih bicikala u Splitu postao je bogatiji za još osam novih postaja te sada ukupan broj aktivnih postaja iznosi 41. Korisnicima su od sada dostupne i postaje na sljedećim lokacijama: Spinut – Teslina, Sućidar – istok, Sućidar – sjever, Koteks, Đardin, Bačvice, Blatine te Lokve. Paralelno s postavljanjem novih postaja, u rad se puštaju i novi bicikli.


Iz Split parkinga napomenuli su da je lokacija na Lokvama uređena kako bi postaja bila sigurna za korištenje, a unutar njihovih ovlasti, dok je preostali dio radova na uređenju nogostupa nasuprot postaje u nadležnosti gradskog kotara Lokve koji je dogovorio završetak istih odmah iza Nove godine.

Postavljanje šest preostalih postaja za koje su lokacije poznate nastavlja se u idućim danima te će se time zaokružiti planirano proširenje sustava javnih bicikala, dok je za pet preostalih postaja u tijeku traženje lokacija koje imaju sve potrebne preduvjete i dozvole.

Ništa od postaja na Marjanu

– Izuzetno smo zadovoljni što s krajem ove godine dovršavamo i ovu veliku investiciju te što smo, unatoč godini koja je bila izazovna za sve, uspjeli našim sugrađanima pružiti mrežu postaja unutar sustava javnih bicikala koja sada povezuje cijeli grad, kotare i sve važnije institucije čime je značajno olakšano korištenje sustava. Pet postaja za koje smo u procesu definiranja novih lokacija odnose se na četiri postaje koje su inicijalno trebale biti postavljene na Marjanu, a za koje nažalost još nismo uspjeli dobiti potrebne suglasnosti te jednu na Mejašima za koju također alternativnu lokaciju tražimo s kotarom – rekao je Marko Bartulić, direktor Split parkinga.

Napomenuli su da će nastaviti raditi na tome da uspiju dobiti sve potrebne suglasnosti od nadležnih institucija kako bi postaje čim prije mogle biti postavljene i na Marjanu te kako bi i taj dio, koji je poznat kao lokacija gdje odlaze brojni biciklisti i građani na rekreaciju, konačno postao dio mreže sustava javnih bicikala.

Uskoro 280 bicikala i 51 postaja

Iz Split parkinga i Nextbikea ovim putem još jednom pozivaju korisnike da prilikom ostavljanja bicikala na postajama obrate pozornost jesu li one u funkciji te da bicikle ostavljaju isključivo na postaje koje su prikazane u Nextbike aplikaciji.

Kako je od prije poznato, u tijeku je značajno širenje sustava javnih bicikala, i to novim kontingentom od ukupno 194 bicikla i 39 postaja koje se postavljaju na lokacijama po cijelom gradu. Od toga 170 bicikala (120 električnih i 50 klasičnih) i 35 postaja financira i postavlja gradska tvrtka Split parking, a još 24 bicikla (16 električnih i 8 klasičnih) i četiri postaje osigurao je Grad Split kroz EU projekt SUTRA. S već postojećim postajama i biciklima taj broj će na kraju u Splitu iznositi ukupno 280 bicikala i 51 postaju.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
3
Haha
0
Hagić
1
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime