Hrvatski astronom Korado Korlević na predavanju koje je protekle srijede u Rovinju održao na temu “SETI – 58 godina potrage za vanzemaljskim civilizacijama” upozorio je na neke probleme s kojima se, kako on smatra, naša civilizacija već suočava.

SETI je kratica za “Search for Extraterrestrial Intelligence”. Riječ je o dugogodišnjem projektu kojim se pomoću radio teleskopa smještenog u Arecibu pokušavaju naći dokazi o postojanju razumnih bića u svemiru.

U prepunoj dvorani Korlević je, kako piše Glas Istre, kazao da se naša civilizacija bliži kraju te da se već radi na očuvanju civilizacije.

Objasnio je kako biolozi potvrđuju da je život jako čest, inteligentan život je moguć, no kada se pojavi tehnološka civilizacija ona označava kraj.

“Takva civilizacija kratkoga je vijeka, a mi smo došli do tog stupnja razvoja da smo na samom kraju”, govori Korlević. Naime, nema tehnološkog razvoja bez uništavanja prirode, a time i same civilizacije, a bližimo se i vremenu kada će naši izumi, strojevi i roboti razviti samosvijest, tvrdi Korlević.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime