Konstituirano Gradsko vijeće Grada Makarske: Predsjednik je Marko Ožić Bebek, potpredsjednici Ivan Perić i Jagoda Martić

Vijećnici su nakon intonacije Lijepe naše minutom šutnje odali počast svima koji su dali život za Domovinu

Grad Makarska je danas dobio novo Gradsko vijeće kojemu je predsjednik Marko Ožić Bekek, a potpredsjednici Ivan Perić i Jagoda Martić.


Na konstituirajućoj sjednici u Gradskoj vijećnici svečano su prisegnuli s liste HDZ-a Marko Roas, Marija Lelas, Marko Ožić Bebek, Miro Mucić, Ivan Kotarac, Daniela Primorac, Neven Vranješ. S liste SDP-a i koalicijskih partnera HNS-a i HSU-a Tonći Bilić, Gordana Muhtić, Josip Paunović, Jagoda Martić, Sretan Glavičić, Milan Grbavac. S liste HSLS-a Hloverka Novak Srzić i Ivan Perić, s liste Živog zida Ivan Šimić te s liste grupe građana Siniša Srzić, koji nije bio nazočan na konstituirajućoj sjednici makarskog Gradskog vijeća. Vijećnici su nakon intonacije Lijepe naše minutom šutnje odali počast svima koji su dali život za Domovinu, javlja portal Makarsko primorje.

Sjednicu je na početku vodio, a po jedinstvenom dnevnom redu u Republici Hrvatskoj, Matko Martinić iz Ureda državne uprave Splitsko-dalmatinske županije, uz asistenciju Srđane Vladić, voditeljice makarske Ispostave Ureda državne uprave Splitsko-dalmatinske županije i Lare Rakušić Ivanković, predstojnice Ureda gradonačelnika Grada Makarska.

Jednoglasno je za predsjednicu Mandatnog povjerenstva po prijedlogu HDZ-a izabrana Daniela Primorac, a Ivan Kotarac je član, dok je SDP s koalicijom predložio Sretana Glavičića.

Predsjednica mandatnog povjerenstva Daniela Primorac je konstatirala i pročitala imena svih 17 vijećnika koji čine Gradsko vijeće Grada Makarske, uz napomenu da se umjesto Jure Brkana imenuje Neven Vranješ.

Vođenje sjednice potom je preuzeo Marko Raos, najstariji vijećnik s kandidacijske liste HDZ-a koja je dobila najveći broj glasova na izborima.


Članovi Odbora za izbor i imenovanja izabrani su jednoglasno, a čine ga predsjednica Marija Lelas, članovi Marko Raos, Miro Mucić, Sretan Glavičić i Josip Paunović.

Za prijedlog Odbora za izbor i imenovanja da Marko Ožić Bebek bude predsjednik Gradskog vijeća Grada Makarske, a Ivan Perić i Jagoda Martić potpredsjednici, glasovalo je 15 vijećnika, jedna je bio suzdržan.-Zahvaljujem na ukazanom povjerenju na časnoj dužnosti predsjednika Gradskog vijeća. Nastojat ću je jednako uspješno obavljati kao što su to radili moji prethodnici, naglasio je predsjednik makarskog Gradskog vijeća Marko Ožić Bebek.

Članovi gradskog vijeća su na temelju Poslovnika o radu GV-a imenovali Odbor za statutarno-pravna pitanja. Marko Raos je predsjednik, ispred HDZ-a su članovi Željko Kordić i Ivan Pavlinović te u ime SDP-a i koalicijskih partnera Gordana Muhtić.

Nakon svečane prisege, vijećnicima su čestitali gradonačelnik Jure Brkan i dogradonačelnici Joze Vranješ i Dražen Nemčić. Konstituirajuću sjednicu Gradskog vijeća Grada Makarske pratili su članovi i Vijeća mladih Grada Makarske i Udruge Ruke za bolju Makarsku, a nazočan je bio i Predrag Aranđelović, predsjednik srpske nacionalne manjine u Makarskoj, piše portal Makarsko primorje.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0