Večeras je u splitskoj Spaladium Areni nastupao Parni Valjak. Legendarna grupa je u Splitu nastupala u sklopu turneje “Runda 44”. Parni Valjak se netom vratio s američke turneje.

Koncert legendarnih hrvatskih rockera mogli ste pratiti uživo na našem portalu.

UŽIVO

00:00 – Sišavši sa pozornice cijeli bend je zbunio publiku zbog čega je nekolicina napustila arenu. Koncert je nastavljen, bend upravo gasi ugrijanu arenu pjesmom “Ugasi me”.

23:55 – Za kraj ostavljena je nezaboravna, kultna pjesma “Sve još miriše na nju”. Split ju je dočekao sa ovacijama, upaljenim mobitelima koje su kao krijesnice u mraku pokazivale put do tragova njenih kojim Aki hoda tiho kao da je tu…,a tu je , u Splitu.

Na nagovor otpjevana je još i pjesma novog albuma “Za malo nježnosti”.

23:30 – Koliko je Aki Rahimovski “sebe dao” večeras Splitu, publika je mogla vidjeti kada se pjevač napio vode, pa usput i prolio da bi se rashladio.

23:20 – Možda bi netko i zaspao na nečijim rukama ili su neki i pokušali, uz pjesmu “Dođi”…, no već u idućoj pjesmi Aki opet se smije dok u sljedećoj “mala” dolazi u sobu jer ostali kažu da su tako dobar par….cijela arena je na dotičnu pjesmu ERUPTIRALA. Ruke u zraku, pokoji skriveni poljubac u mraku…. i pokoji izgubljeni glasovi od pjevanja.

23:10 – I dok se sve drugo može kupit’ osim vremena Aki pjesmama s novog albuma nastavlja koncert pjesmama “Vrijeme”, “Otkud ti pravo”, “Normabel”.
U kojem se dosta spominje vrijeme, koje “svodi račune” ovih nekoliko godina što ovu grupu nismo čuli. A splitska publika im se odužuje na najbolji mogući način , poznavanjem i pjevanjem pjesama novog albuma

22:45 – Spaladium uglas pjeva “Da nam ljubav ne bude navika”, no po količini prisutnih i po količini pjesama koje znaju vjerujem da bi voljeli da im dolazak rock grupe postane navika. I već u idućoj pjesmi Splićani hvataju ritam, “Uhvati ritam”.op.a.

22:40 – Nakon “lagane” pjesme “Dajte mi razlog”, na repertuar su stigle “Kad me dotakne”, “Hotel Apatija” i dok je Parni valjak odsjeo u sobi hotela Apatija bez pogleda. Pogled i atmosfera u Spaladiumu je veličanstvena.

22:22 – U pjesmi ljubav nema prevelike doze, koliku primjerice dozu volje i energije možemo vidjeti u Akijevom glasu, nakon iscrpne turneje po SAD-u.
I dok je u pjesmi “ona” uspavana “Gledam je dok spava” , Spaladium je sve osim uspavan.

22:00 – Još na jednom koncertu odaje se počast starom morskom vuku, Oliveru Dragojeviću pjesmom “Oprosti mi molim te” u izvedbi dotične grupe, uz prethođene pjesme “Pusti nek traje” i “Jesen u meni”

21:40 – Pjeva se pjesma pjesma koja dugo nije bila izvedena, barem tako kaže Aki (op.a., Mir na jastuku). Slijedi pjesma sa novog albuma “Kad nemaš kud” što publika oduševljeno prihvaća

21:30 – Parni valjak zagrijava Spaladium arenu početnim pjesmama “Ljubavna”, “Mijenjam se”, ” Zastave”, dok svi prisutni uglas pjevaju sa slavnim Akijem Rahimovskim

21:21 – Koncert je službeno počeo pjesmom “Ljubavna”, Spaladium arena je popunjena izuzet zadnjeg, najvišeg sektora

21:10 – Iako najavljen početak u 21 sat, Parnom Valjku ni traga, ni glasa. No Spaladium se i dalje puni, a publika se zabavlja uz pjesme koje su uvertira u sam koncert

20:35 – Spaladium arena se polako počinje puniti kako mladeži, tako i starijima. Svi željno iščekuju početak koncerta u 21 satKomentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime