Komunalni redari u suradnji s prometnim redarima i policijom od početka svibnja intenzivnije kažnjavaju sve “karetaše” u Splitu koji voze van radnog vremena, one koji nisu registrirani i sve koji nisu podnijeli zahtjeve za ishodovanje dozvole. Komunalano redarstvo je beskompromisno i najavljuju nastavak ove prakse i u nastavku godine.

Povećan broj kazni doveo je do nervoze među “karetašima”, pa su čak bili najavili i štrajk koji se u konačnici nije dogodio.

Podsjetimo, lani je određeno da električna dostavna vozila moraju imati registracijsku oznaku i policu osiguranja vozila i smiju se kretati maksimalnom brzinom od 10 km/h. Za korištenje električnih dostavnih vozila za prijevoz tereta u pješačkoj zoni središnjeg dijela grada mora se ishoditi odobrenje nadležnog upravnog tijela, uz plaćanje utvrđene naknade.

Električnim vozilima nije dozvoljeno ulaziti u uži centar grada iza 9 sati, osim od 15. lipnja do 15. rujna.

Od Grada smo zatražili podatke koliko se puta postupalo su u pitanju kršenja pravila od strane “karetaša”.

“Upravni odjel za komunalno gospodarstvo, redarstvo i mjesnu samoupravu, Odsjek za redarstvo – komunalni redari, vršio je prošli tjedan pojačani nadzor kontrole radnog vremena i zauzimanja javne gradske površine sa električnim kolicima u staroj gradskoj jezgri bez odobrenja nadležnog tijela gradske uprave.

Sukladno Zakonu o komunalnom gospodarstvu i Odluci o komunalnom redu Grada Splita u prekršaju je zatečeno 14 prekršitelja za koje se provodi prekršajni postupak. Novčane kazne za pravne osobe su 2000 – 10000 kuna, za odgovorne osobe u pravnoj osobi 1000 – 2000 kuna, fizičke osobe obrtnike 1000 – 5000 kuna i fizičke osobe 500 – 1000 kuna. Sukladno Prekršajnom zakonu, mandatne kazne su pola od najnižeg iznosa (prekršitelji imaju mogućnost plaćanja mandatnih kazni).

Prometni redari su ispisali 46 Obavijesti o počinjenom prekršaju električnim vozilima koja su zatečena nepropisno parkirana u pješačkoj zoni. Iznos zaduženja po kaznama je 13.800,00 kuna.

Komunalni redari i prometni redari u suradnji s policijom i dalje će nastaviti kontrolu vožnje električnih dostavnih vozila van radnog vremena te posjedovanje prometne registracije i odobrenja za poslove dostave” – odgovorilis u nam iz Grada.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime