Iako nedavno izglasana Odluka o ugostiteljskoj djelatnosti nalaže da svi kafići i restorani nakon 23:30 sati moraju isključiti glazbu na štekatima, kratak đir Rivom u noći sa srijede na četvrtak pokazao je da se ugostitelji mahom nemaju namjeru držati propisa ili u iste nisu baš upućeni.

Glazbu su nešto prije ponoći utišali ugostitelji unutar Turističke palače, dok je kafić Inbox nastavio bubati i nakon Odlukom propisanog vremena. Na naše pitanje znaju li da je na snazi Odluka o ugostiteljskoj djelatnosti koja nalaže gašenje glazbe na otvorenom nakon 23:30, ostali su u čudu. Glazbu su naposlijetku ugasili.

Na Rivi ništa bolja situacija. Dok su na većini štekata gosti uživali u intimnoj atmosferi, u kafićima Antique i Olive tree iz zvučnika je treštala glasna glazba.

Nešto prije jedan sat iza ponoći dva splitska komunalna redara prošetala su najpoznatijom splitskom šetnicom u pratnji dva policijska djelatnika. Zatekli smo ih upravo ispred Olive tree-a dok su voditelju objašnjavali kako mora poštivati novu Odluku. Cijela Riva je nakon njihova posjeta zaista utihnula.

Komunalni redari nam nisu željeli komentirati koliko su opomena izrekli i kazni ispisali tu večer, već su nas uputili na svoje nadređene. A dok čekamo njihov odgovor, valja pohvaliti gradske službe što odluke Gradskog vijeća ažurno provode u djelo.