Kombi pun migranata se zabio u kamion tvrtke GPP Mikić u Novom Vinodolskom kraj građevinskog skladišta firme Jadran-impex.

– Jutros u 9:05 sati na području Novog Vinodolskog došlo je do prometne nesreće s materijalnom štetom u kojoj je sudjelovalo teretno vozilo i vozilo MUP-a. U nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a u teretnom vozilu marke Volkswagen, bjelovarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 42-godišnji hrvatski državljanin, zatečeno je više stranih državljana bez osobnih dokumenata. U tijeku je kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice i okolnosti ovog događaja, kao i identitet spomenutih stranaca – izvijestila je PU primorsko goranska.

Vozač kamiona u koji se zabio kombi je rekao za 24 sata da se radilo o policijskoj potjeri. U kombiju se nalazilo 27 migranata.

– Izlazio sam iz suhe marine i desno sam vidio da brzo prolazi kombi i za njim dva policijska auta. Krenuo sam za njima jer moram ići tim putem, odjednom se kombi polukružno okrenuo i išao točno na mene – ispričao nam je vozač kamiona koji je sudjelovao u nesreći.

“Okrenuo se i krenuo prema meni”

Naime, vozač koje je prevozio migrante se okrenuo jer su ispred njega bila još dva policijska auta i nije imao gdje otići. Kada se okrenuo jer je htio ići prečicom pa je malo skrenuo i udarac bi bio točno u kabinu s bočne strane.

Vozač firme GPP Mikić je počeo davati gas kako bi izbjegao štetu i spasio svoj i njihov život. Zbog njegove reakcije, kombi je udario u zadnji dio kamiona i oštetio bočne dijelove kotača, a vozač je prošao bez ozljeda i nakon toga nastavio raditi.– Znao sam da će biti veća šteta ako nešto napravim, zabio mi se u zadnji dio kamiona i oštetio samo kotače. Ja nisam ozlijeđen, normalno sam nastavio raditi. Iz kombija je izašao vidno nadrogiran i pijan vozač, a iza sam čuo krike i jauke migranata – nadodao je.

Vozač kamiona je ostao tamo pola sata, policija je sve poslikala i dali su mu zeleno svjetlo da nastavi dalje, a on je odmah žurno nastavio svojim poslom.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime