Kolinda u Stuttgartu: Hrvati u Njemačkoj nisu dijaspora, nego iseljena Hrvatska

"A znaju i tko ih ignorira, pa i želi da nikad više ne glasuju, kao što znaju i tko ih se sada odjednom sjetio, kada nasušno treba njihov glas!"

NA službenim stranicama HDZ-a objavljen je izvještaj s obilježavanja 30. godišnjice utemeljenja prvog ogranka HDZ-a u Njemačkoj, na kojem je sudjelovala i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.


U svom govoru, predsjednica je naglasila da za nju Hrvati u Njemačkoj nisu „dijaspora“, nego iseljena Hrvatska, neizmjerne snage i potencijala:

– Sve manje trebamo govoriti o „Hrvatima u Hrvatskoj“, „Hrvatima u Njemačkoj“, „Hrvatima u Bosni i Hercegovini“, a sve više o – Hrvatima. Ratovi i životne nedaće rasuli su nas diljem svijeta, no gdje god se nalazili – dijelimo vrijednosti obitelji, rada i vjernosti Domovini iz koje smo potekli i u koju se želimo vratiti.

U svome prvom mandatu – nastavila je Grabar-Kitarović – obnovila sam dotad pokidane veze s hrvatskim iseljeništvom te ću u drugom mandatu nastaviti raditi na jedinstvu domovinske i iseljene Hrvatske:

– Sretna sam što su me naši ljudi u Njemačkoj u ovolikom broju i ovako srdačno dočekali. Hrvati izvan Hrvatske su me 5 godina ugošćavali u svojim zajednicama, klubovima, obiteljskim domovima. Znaju tko sam i iza čega stojim.

“A znaju i tko ih ignorira, pa i želi da nikad više ne glasuju, kao što znaju i tko ih se sada odjednom sjetio, kada nasušno treba njihov glas!” – zaključila je predsjednica RH.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime