Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nije “samo” pjevala na večeri Brotnjanaca na kojoj je rođendan slavio višestruki USKOK-ov optuženik Milan Bandić.

Podsjetimo, Grabar-Kitarović pojavila se u petak navečer na večeri Brotnjanaca u Boćarskom domu gdje je zagrebački gradonačelnik i USKOK-ov optuženik Bandić slavio svoj 64. rođendan. Predsjednica se u jednom trenutku primila mikrofona i otpjevala pjesmu “Sretan rođendan”, piše Index.

No, čini se da Kolinda nije samo pjevala na večeri Brotnjanaca nego je i održala govor.

Snimka tog govora objavljena je na Facebook stranici benda Šarmeri koji je zabavljao prisutne.

Kolinda na Bandićevom rođendanu: Jedna duša, a nas dvoje

“Ma koliko me napadali, a vi znate, nažalost, koliko je ružnih riječi izrečeno, ja neću odustati. Jer nisam bitna ja. Ja to sve mogu podnijeti. Bitan je narod. Jedna duša, a nas dvoje, kako kaže pjesma. I nikada, apsolutno nikada, ni po koju cijenu neću odustati od borbe za jednakopravnost Hrvata u Bosni i Hercegovini”, rekla je predsjednica citirajući pjesmu Marka Perkovića Thompsona na što je uslijedio pljesak okupljenih i povici “Tako je”.

“Ja ne znam što je to u mojim genima da je meni ta zemlja toliko bliska”

“Nikada neću odustati od odlazaka k vama, u našu prekrasnu Hercegovinu. Ja ne znam što je to u mojim genima da je meni ta zemlja toliko bliska, ali evo, volim zapjevat’ s vama, neki mi to zamjeraju, ali to je upravo ono što svijet cijeni. Biti normalan, biti čovjek, pokazati drugom da ga poštuješ, da nisi ništa više od njega nego jednak kao on. I zapjevati, jer pjesma i rane i dušu liječi, jer pjesma pokazuje optimizam i ono lijepo lice i Hrvatske i Bosne i Hercegovine. I zato, evo, dopustite mi da završim, ne znam, nadam se da neće nitko zamjeriti, ali doista, ja bih voljela da se jednoga dana ostvari ona ‘uz križ mi napiši, bećarina ova, volila je pjesmu i zemlju svojih pradjedova. Hvala vam lijepa”, rekla je Kolinda citirajući pjesmu Mate Bulića.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime