Kolinda Grabar-Kitarović tražila da ne izbacuju osmero HDZ-ovaca iz stranke

U krugu Predsjednice, ali i u dijelu HDZ-a, smatraju da je bilo nepotrebno raditi temu od grupa “Uskoci i hajduci” i “Zna se HDZ”


Kolinda Grabar Kitarović

Iako su se u vrhu HDZ-a nadali da će izbacivanjem osmero zagrebačkih HDZ-ovaca zatvoriti priču s Viber i WhatsApp grupama u kojima su brojni članovi stranke pisali poruke protiv Plenkovića, njegove politike i odluka stranke, ali i širili mržnju, kako tvrde u vodstvu HDZ-a – afera se sve više zahuktava. Dva su kraka priče.


I Šuica protiv izbacivanja

Prvi, dosad manje poznat, odnosi se na predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović koja je, prema našim informacijama, od šefa HDZ-a Plenkovića tražila da se ljude ne izbacuje iz stranke zbog poruka u tim grupama.

Kolinda Grabar Kitarović

Plenković je, sasvim očito, taj zahtjev ignorirao jer je vrh HDZ-a baš na dan kad je ona predstavljala svoj program (11. studenoga) sazvao ponovnu sjednicu Predsjedništva na kojoj je odlučeno da zagrebački HDZ i županijske organizacije pokrenu stegovne postupke protiv svojih članova koji su pisali neprimjerene poruke. Na toj je sjednici Ivan Anušić, šef izbornog stožera predsjednice RH i član Predsjedništva, jasno rekao da uopće nije trenutak uoči predsjedničke kampanje otvarati aferu, a posebno nije trenutak za izbacivanje iz stranke.

U takvom stavu na Predsjedništvu mu se pridružila i Dubravka Šuica, povjerenica Europske komisije, ali ih je Plenković odbio inzistirajući da takvo ponašanje treba sankcionirati baš sad jer će tako eliminirati one koji u tim grupama podržavaju suparničkog kandidata Miroslava Škoru. U krugu predsjednice, ali i u dijelu HDZ-a, smatraju da je bilo nepotrebno raditi temu od grupa “Uskoci i hajduci” i “Zna se HDZ”, posebno jer su osnovane još prije tri ili četiri godine.

Anitu Prka Đurašić gradski je HDZ delegirao da bude na predstavljanju predsjedničina programa, da bi je tri dana poslije izbacili! Neki izbačeni članovi 2014. bili su angažirani u kampanji Grabar-Kitarović, toliko o tome da u vrhu HDZ-a rade čistku da bi pomogli predsjednici – komentirao je izvor blizak Pantovčaku.

Drugi krak priče odnosi se na zagrebački Časni sud, piše Večernji list. Nakon što je Željka Žokalj, predsjednica tog suda, vrhu HDZ-a i Andriji Mikuliću poslala pismo u kojem tvrdi da su osmero ljudi izbacili iz stranke ne poštujući proceduru i bez ikakve mogućnosti da se oni obrane, jučer smo doznali da je prije četiri dana ostavku na članstvo u Časnom sudu podnijela još jedna članica – Zdravka Ramljak.Kao iz stožera SDP-a

– Ni ona se ne slaže s načinom vođenja postupka koji šteti stranci u vrijeme predsjedničkih izbora, pogotovo jer grupe funkcioniraju već nekoliko godina. Čudno joj je da se ta afera baš sad izvukla, kao da je naručena iz stožera Zorana Milanovića, a ne iz HDZ-a koji bi trebao biti uz predsjednicu.

I Zdravka Ramljak poslala je pismo ostalim članovima Časnog suda navodeći da u tom sudu predstavlja Zajednicu utemeljitelja i da ne želi da se pokojni predsjednik okreće u grobu – rekao je Večernjaku izvor iz zagrebačkog HDZ-a.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime