Kolinda Grabar – Kitarović: Ne želim stati na ničiju stranu

Priče koje slušate na terenu u Vukovaru, su doista stravične - kaže predsjednica Republike


Prvi put od izbijanja afere SMS – predsjednica Republike Kolinda Grabar – Kitarović potvrdila je da je razgovarala s mjerodavnim službama, ali i da to pitanje nije u njezinu djelokrugu.


Kaže da je curenje informacija iz istrage, kao i krivotvorenje komunikacije, problem s kojim se ne susreće samo naša zemlja. Razgovarala sam sa službama, u ovom trenutku ne mogu ništa reći, to pitanje nije u mojoj ingerenciji – time se trebaju baviti relevantne službe, pratit ću svakako stanje, tražit ću odgovarajuće informacije, rekla je.

‘Ne sudjelujem u nikakvim prosvjedima’

– Nažalost, to je nešto što se ne događa samo u Hrvatskoj već i u drugim državama, na tome svakako treba poraditi i to treba spriječiti. To je na relevantnim službama da to rješavaju, to nije u okvirima mojih ovlasti da dajem nekome naloge kako da radi svoj posao. Naravno, cijelo stanje je zabrinjavajuće, ali nekako je to postalo i problem uopće suvremene situacije u raznim državama – dodala je predsjednica.

Na novinarsko pitanje hoće li ići u Vukovar na prosvjed, predsjednia Grabar – Kitarović je rekla da je ona iz godine u godinu pokroviteljica sportskih igara u Vukovaru.

– Međutim, kada je riječ o prosvjedima, znate da ne sudjelujem ni na kakvim prosvjedima. Moram reći i ponoviti da se opet odgovorne službe moraju baviti pitanjima ratnih zločina. Ne želim unositi dodatnu zabludu, niti stati na ničiju stranu. No, priče koje slušate na terenu u Vukovaru, su doista stravične. Mislim da ratni zločini ne smiju zastarijevati, da svaka žrtva zaslužuje pravdu – dodala je Predsjednica za HRT.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime