Nakon duže vremena, protekle noći se preko Dalmacije premještao frontalni poremećaj koji nije donio tek lokalne grmljavinske nestabilnosti, nego je konkretnih količina oborine bilo na velikom dijelu obale, Zagore i otoka. Uz pljuskove je osvježilo.

Ako ste pomislili da će s ovim prodorom završiti ono pravo ljeto, nema straha, već danas ponegdje će biti vruće.

Nakon nestabilne noći i ranog jutra na jugu Dalmacije, utorak danju donosi pretežno sunčano i suho vrijeme. Danju će puhati slab maestral, a najviše dnevne temperature bit će od 27 do 32°C.

Srijeda, četvrtak i petak donosi pretežno vedro vrijeme sa slabim dnevnim vjetrom – noću burinom, danju maestralom. Jutra će biti ugodna, osobito u Zagori. Najviše dnevne temperature većinom od 27 do 32°C.

U subotu nastavak stabilnog vremena, ali će zapuhati umjereno, na moru ponegdje i jako jugo. Bit će sparno i toplije, najviše dnevne temperature od 28 do 34°C.

U nedjelju veći dio dana pretežno sunčano i suho, ali se navečer očekuje postupno naoblačenje sa zapada, pa su navečer mogući kiša, pljuskovi i grmljavina. Umjereno do jako jugo, krajem dana će prestati. Bit će sparno, danju i vruće s najvišim dnevnim temperaturama od 29 do 34°C.

Zamjetna promjena vremena s kišom, pljuskovima i grmljavinom očekuje nas u ponedjeljak. Lokalno su mogući izraženo grmljavinsko nevrijeme i veće količine oborina. Bit će umjereno svježije nego u nedjelju. Nakon ovog prodora više neće biti tako vruće kao prije njega.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime