Koji su uzroci dva požara kod Makarske? Slučajnost ili podmetanje?

U zadnja dva dana su na makarskom području izbila dva velika požara. Inspektori zaštite od požara još istražuju uzroke

Na makarskom području su jučer i noćas izbila dva velika požara. Požari su, osim park prirode Biokovo i hektare raslinja, ugrozili i lokalno stanovništvo i turiste, koji su jutros evakuirani s područja.


Jučer i danas preko 200 vatrogasaca se borilo s vatrenom stihijom u čemu im je pomoglo četiri kanadera i pripadnici Oružanih snaga RH.

Među mještanima se nagađa da je današnji požar uzrokovala pirotehnika korištena na sinoćnjoj svadbi u obližnjem hotelu. Inspektori zaštite od požara iz PU splitsko-dalmatinske istražuju te tvrdnje. Zanimljivo je i to da su oba požara izbila otprilike u isto vrijeme, oko 2:30 tijekom noći.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/vatrogasciheroji/posts/767554203404884″ bottom=”30″]

Danas je i župan splitsko-dalmatinki, Blaženko Boban, ponovno apelirao građane povodom novih požara:

– Nakon što sam cijelu dan jučer proveo na požarištu, danas sam i dalje sam u kontaktu s g. Glavninom i ministrom Krstičevićem oko kooridanacije. Hvala Bogu da nije bilo ljudskih žrtava ni materijalne štete na objektima. To prvenstveno možemo zahvaliti vatrogascima koji rade neumorno. Koristim priliku uputiti apel građanima naše županije i šire; vodimo računa o mogućim ljudskim žrtvama, imovini, prekrasnoj prirodi – kazao je župan dodajući da ne želi niti razmišljati o tome da je požar podmetnut.

Radi li se samo o slučajnosti ili ne, istražuje policija.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/240641566321388/videos/423858884666321/” bottom=”30″]Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0