Čeko je taj skok izveo u trećoj seriji, nakon dva prijestupa, i nije ga uspio poboljšati u četvrtom i petom pokušaju. Do pete serije je držao četvrto mjesto, ali ga je tada za tri centimetra nadmašio Talijan Filippo Randazzo, piše HRT.

Rezultat iz Stockholma je za 20 cm slabiji od Čekinog osobnog rekorda (8,04 m) postavljenog na nedavnom pojedinačnom Prvenstvu Hrvatske u Zagrebu, gdje je osim u skoku u dalj, prvakom postao i u utrkama na 100 i 200 metara.

Pobjedu među daljašima u Stockholmu je odnio Južnoafrikanac Ruswahl Samaai koji je u šestoj seriji skočio 8,09 m i za tri cm nadmašio Šveđanina Thobiasa Montlera. Finac Kristian Pulli je u zadnjoj seriji prestupio i tako osvojio treće mjesto. Naime, u Stockholmu je primjenjen nešto drugačiji format natjecanja prema kojem su trojica najboljih nakon pet serija imali još jedan pokušaj prema kojem se određivao konačan redoslijed.

Tako je Samaai odnio pobjedu, iako je Montler imao najduži skok natjecanja (8,13 m) koji je izveo u drugoj seriji. Trećeplasirani Pulli je također preskočio granicu od osam metara u peoj seriji (8,02 m).

Najvredniji rezultat početnog dijela natjecanja ostvario je sjajni 24-godišnji norveški trkač Karsten Warholm koji je na 400 m s preponama pobijedio u vremenu novog europskog rekorda i rekorda mitinga Dijamantne lige (46.87 sekundi), što je ujedno i drugi rezultat svih vremena. Za svjetskim rekordom Amerikanca Kevina Younga s OI 1992. u Barceloni (46.78) Warholm zaostao je samo devet stotinki, a pritom je u zapeo za zadnju preponu, što mu je malo poremetilo trkački ritam, dovoljno da ga spriječi u postavljanju novog svjetskog rekorda.

Dijamantna liga – Stockholm
ATLETIČARI
Skok u dalj
1. Ruswahl Samaai (JAR) 8,09 metara
2. Thobias Montler (Šve) 8,06
3. Kristian Pulli (Fin) 8,02
4. Filippo Randazzo (Ita) 7,87
5. MARKO ČEKO (HRV) 7,84

400 m prepone
1. Karsten Warholm (Nor) 46.87 sekundi
2. Wilfried Happio (Fra) 49.14
3. Ludvy Vaillant (Fra) 49.18Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime