Povijesni spektakl “Zvonimirovi dani” doživjet će svoje jubilarno deseto izdanje na kninskoj tvrđavi u petak i subotu, 9. i 10. lipnja ove godine, a održavat će se pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović. Ovogodišnji specijalni gosti su Marko Perković Thompson i  počasni zapovjednici Vitezova kralja Zvonimira generali Ante Gotovina i Mladen Markač, javljaju iz Turističke zajednice grada Knina .

Kako bi uveličali proslavu 10. godina Zvonimirovih dana, u pohode Kralju Zvonimiru dolaze Hrvatski kraljevi iz Solina, Nina, Biograda n/m, Šibenika i Tomislavgrada.

Program

U te dane svi putevi vode u Hrvatski kraljevski grad Knin, tim povodom Hrvatske željeznice Vam pokanjaju popust od 40% za povratne karte prema Kninu.

Posjetitelji će imati priliku upoznati se s poviješću, tradicijom i kulturnom baštinom hrvatskog kraljevskog grada Knina uz niz radionica i igraonica koje prate manifestaciju, prikaz života u srednjem vijeku, kao i streličarstvo, kovnica novca, mačevanje, kulinarski dvoboj i srednjovjekovni sajam.

Ove godine program je upotpunjen glazbenim nastupom Mađarskog srednjovjekovnog benda Holloenek Hungarica, kao i Marka Perkovića Thompsona koji će uveličati obilježavanje 10 godina Zvonimirovih dana.