U ponedjeljak je u Kninu službeno otvorena ispostava HGSS Stanice Šibenik. Svečanosti otvorenja nazočio je dopročelnik HGSS-a Vinko Prizmić, predstavnici gradske uprave, javne vatrogasne zajednice, predstavnik crkvene zajednice, predstavnici civilne zaštite i medija.

Svi prisutni istaknuli su iznimnu važnost postojanja ispostave HGSS-a na području grada Knina zbog neposredne blizine najviše Hrvatske planine Dinare. Od strane svih struktura prepoznat je rad i izniman doprinos HGSS-a razvoja područja grada Knina.

Vinko Prizmić posebno je istaknuo izniman značaj novootvorene ispostave HGSS-a uspoređujući je sa najznačajnijim stanicama u Francuskoj.

Osim sveg navedenog, ustanovljen je i izniman gospodarski značaj za grad Knin zbog iznimnog turističkog potencijala grada Knina što će potaknuti povećanju populacije, a time i mogućnosti pojave povećanog broja unesrećenih osoba van prometnica i naseljenih područja u čijem se zbrinjavanju specijalizirala Hrvatska gorska služba spašavanja.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime