KLIS BRINE O MLADIM OBITELJIMA Potpisan prvi u nizu ugovora o dodjeli zemljišta

Dodjelom zemljišta po izrazito povoljnim uvjetima za mlade obitelji Općina Klis postaje sve ugodnije i prosperitetnije mjesto življenja za sve generacije


Nakon što su objavljeni rezultati natječaja za dodjelu zemljišta mladim obiteljima za izgradnju obiteljske kuće, načelnik Općine Klis Jakov Vetma potpisao je prvi ugovor o pravu građenja na parceli veličine 600 m² u naselju Prugovo.


Ugovor o pravu građenja je potpisan s Anom Šarin na rok od 99 godina s mogućnošću otkupa predmetne parcele već nakon 10 godina korištenja iste, uz najam od oko 90 kuna mjesečno.

Prigodi svečanog potpisivanja ugovora ispred Općine su nazočili načelnik Općine Klis, Jakov Vetma i predsjednik Općinskoga vijeća Josip Didović, a s druge strane bila je nazočna cijela obitelj Šarin.

Zanimljivo je da je od desetak pristiglih prijava na natječaj samo obitelj Šarin ispunila sve uvjete natječaja. Trenutno je u tijeku ponovljeni natječaj za preostalih pet parcela u Prugovu koji traje do 1. ožujka tekuće godine, a svi detalji i uvjeti se mogu pronaći na službenoj web stranici Općine Klis.

Uz komunalno opremanje Općina Klis će buduće investitore osloboditi i plaćanja komunalnog doprinosa a sve na tragu pozitivnih demografskih mjera.Dodjelom zemljišta po izrazito povoljnim uvjetima za mlade obitelji Općina Klis postaje sve ugodnije i prosperitetnije mjesto življenja za sve generacije.

– Zemljišta koja nudimo po minimalnim cijenama omogućit će mladim obiteljima u našoj općini da uz značajno niže troškove riješe stambeno pitanje i na taj način osiguraju ključne preduvjete za budućnost. Budući da je cijelo područje Dalmatinske zagore proteklih desetljeća bilo podložno valu iseljavanja, ovakvim pozitivnim demografskim mjerama i pronatalitetnim politikama želimo zadržati stanovništvo i stvoriti uvjete za kvalitetan život, rad i podizanje obitelji – naglasio je načelnik Općine Klis Jakov Vetma.Moja reakcija na članak je...
Vau
7
Haha
1
Hagić
7
Hmmm
3
Plač
1
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime