Vlada Republike Hrvatske danas održava svoju šestu sjednicu, a između ostalog govorit će se i o zakonu o obnovi nakon potresa te stanju s koronom.

Vlada Republike Hrvatske danas održava svoju šestu sjednicu. Na dnevnom redu je, uz ostalo, informacija o aktualnom stanju vezanom za koronavirus u RH.

Premijer Andrej Plenković kazao je uvodno kako su održali sastanak Znanstvenog savjeta na kojem su sagledali sve aspekte epidemije te zaključili kako treba bolje koristiti resurse lokalnih stožera, javlja Dnevnik.hr.

“Element osobne odgovornosti i dalje je najbitniji”, kazao je premijer.

Naveo je i kako su potpredsjednici Vlade Medved i Milošević bili u Gruborima te odatle poslali važne poruke.

Komentirao je i priopćenje o proširenju istrage USKOK-a za Josipu Rimac, rekavši kako Vlada podržava rad DORH-a i USKOK-a te da će povući određene poteze bude li političke odgovornosti. “Odgovorni će odgovarati, a ako ima i političkih dužnosnika, mi ćemo poduzeti korake, ali zasad nemamo više informacija”, rekao je Plenković.

Ministar Vili Beroš izvijestio je o aktualnom stanju zaraze u Hrvatskoj i svijetu. “U proteklih tjedan dana zabilježili smo najveći broj novih slučajeva. Stanje nije dobro, ali dobra je vijest da je klinička slika blaža. Na respiratoru je deset ljudi”, kazao je Beroš.

Dodao je i kako su bolnicama poslali novu uputu da se bolnička povjerenstva uključe u što većoj mjeri i omoguće roditeljima što duži posjeti oboljeloj djeci na bolničkom liječenju.

Ministar Davor Božinović istaknuo je kako je intencija da se u idućem razdoblju što više slijede lokalni stožeri i ono što oni dojave kao problem na svojem području te da se na tom temelju potom djeluje. Elaborirao je i koliko je zaštitne opreme podijeljeno od početka epidemije.

U predstojećem razdoblju planira se pojačano komuniciranje lokalnih stožera prema mladima, ne bi li se smanjilo širenje zaraze, a pojačat će se i komunikacija lokalnih stožera prema obrazovnim institucijama.

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime