Keynote prof. dr. sc. Ivice Puljka – najbolje ocjenjeno predavanje s BFS-a 2018

Najdulji pljesak ove godine i poziv na bis nakon što je svoje predavanje na Bug Future Showu 2018 završio prof. dr. sc. Ivica Puljak najbolja su preporuka da pogledate video njegovog keynotea...

Što nas, kiborge, čeka u sljedećih 100 godina? Odgovor na ovo pitanje na Bug Future Showu 2018 dao je, pred prepunom dvoranom Kina Europa, prof. dr. sc. Ivica Puljak, osvojivši do sada rekordno visoku ocjenu posjetitelja BFS-a i ovacije publike koja ga pljeskom nije puštala da ode sa stagea, piše BUG.


Puljak je dobar dio karijere ostvario na CERN-u, gdje je sudjelovao u istraživanju i otkrivanju Higgsovog bozona, a danas je redovni profesor splitskog FESB-a i čest gost drugih fakulteta, škola, pa i vrtića gdje mladima neumorno prenosi ljubav prema znanosti, piše BUG.

U nastavku vam donosimo video-poslasticu – snimku cijelog predavanja Ivice Puljka s ovogodišnjeg BFS-a – pa sjednite u udobnu fotelju i pripremite se pogledati najpametnijih i istovremno najzabavnijih 30-ak minuta video-programa u životu…

Kratku najavu predavanja prenosimo iz programa Bug Future Showa 2018: “Daleka budućnost cijelog svemira, kao i ovog dijela svemira kojeg nastanjuju ljudi, najblaže rečeno nije baš sjajna. Tužna je to priča, možda i najtužnija koju ćete ikad čuti. Ali srećom, za nas koji živimo sada i koji ćemo živjeti u bliskoj budućnosti od svega par milijuna godina – budućnost je ipak sjajna. Ako danas živimo u dobu s najmanje gladi, siromaštva, ratova, nasilja i diskriminacije u povijesti čovječanstva, i to zahvaljujući znanosti i tehnologiji, što nas tek čeka u sljedećih 100 godina? U kristalnu kuglu zavirit će – samo za posjetitelje Bug Future Showa – jedan od najglasovitijih hrvatskih znanstvenika sa svjetskom karijerom, prof. dr. sc. Ivica Puljak.”

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0