Kek dolazi na Poljud? Sve će se znati nakon današnjeg sastanka

Izvršni odbor odlučivat će i o domaćinstvu finala Kupa, a kandidati su Hajduk i Gorica

Izvršni odbor HNS-a sastaje se danas od 11 sati u središnjici HNS-a u Zagrebu. Sjednicu će voditi Davor Šuker koji se nakon dugog izbivanja vratio iz SAD-a u Hrvatsku. Glavna točka dnevnog reda bit će izbor sudačke komisije i njezinog predsjednika.


Podsjetimo, usred tekuće sezone rasformirana je dosadašnja komisija kojom je predsjedao Ante Kulušić. On danas odlazi u povijest, a favorit za novog šefa suđenja je dobro poznato lice, Bruno Marić.

Tragikomično suđenje uz veliki broj pogrešaka i čudnih poteza iz VAR-sobe obilježilo je cijelu prvoligašku sezonu. Nakon intervencije Damira Miškovića, najmoćnijeg čovjeka HNS-a, koji je nezadovoljan suđenjem Rijeci najavio rušenje komisije sudaca, upravo to se i dogodilo. Odluku je službeno donio Izvršni odbor u trenutku dok su njegovi ključni članovi bili s Miškovićem u Dubaiju, piše Index.

Prema daljnjoj proceduri, iz regionalnih središta HNS-a predložena su imena za novi saziv sudačke komisije.

Uz Brunu Marića, tu su Damir Batinić i Ante Vučemilović-Šimunović iz Osijeka, grada koji jedini uz Zagreb gura dvojicu kandidata u komisiju, potom Edi Šunjić, bivši HNL-ov sudac i kum Zlatka Dalića kojeg kandidira Split, Šime Vukić iz središta Rijeka te dva kandidata zagrebačke regije: Vlado Svilokos i Ivica Modrić. Marića je nominirala regija Sjever, a on je najveći favorit za novog šefa sudaca.

U svibnju 2019. godine daruvarski bivši sudac dao je ostavku na mjesto glavnog instruktora za VAR, a sve zbog pritisaka u političkoj akciji povratka reprezentacije u Split. Kazao nam je tada kako odlazi radi dobrobiti hrvatskog nogometa koji je godinama opterećen lošim odnosom HNS-a i Hajduka, ali nikada nije potvrdio da je splitski klub tražio njegovu ostavku. Marić je ostao u sustavu HNS-a kao važna karika za VAR i kontrolor utakmica, a uskoro bi mogao preuzeti najodgovorniju ulogu u sudačkoj organizaciji.

Nova Komisija s novim gazdom u rad kreće tek sljedeće sezone. Tekuću sezonu će do kraja odraditi povjerenik za suce Ivan Novak, koji će voditi suce i VAR, dok će Kulušić uskočiti kao povjerenik za kontrolore.Kek dolazi na Poljud?

Izvršni odbor odlučivat će i o domaćinstvu finala Kupa, a kandidati su Hajduk i Gorica. Razgovarat će se i o kvalifikacijskim utakmicama reprezentacije za SP u Kataru. Još nije poznato gdje će se Hrvatska igrati jesenske utakmice, a siguran je samo Split koji će ugostiti Rusiju 14. studenog. Na Poljudu bismo mogli gledati i utakmicu Hrvatske i Slovenije, koju vodi Matjaž Kek (7. rujna), a možda i susret protiv Slovačke koja stiže 11. listopada.

Osijek je definitivno otpao za pripremnu utakmicu s Armenijom uoči Europskog prvenstva u lipnju. U istom terminu u Osijeku se održava Europsko prvenstvo u streljaštvu te su rezervirani gotovo svi smještajni kapaciteti. Kandidati za domaćinstvo sada su Zagreb i Pula.

Moja reakcija na članak je...
Vau
5
Haha
6
Hagić
1
Hmmm
3
Plač
2
Grrr
16
Molim?
4

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime