KBC Split od ovog tjedna ima jednu novu ambulantu, evo o čemu se radi

Evo kojim pacijentima je namijenjena


Splitska bolnica dobila je jednu novu ambulantu, a ona je namijenjena svim pacijentima koji su preboljeli Covid-19, bilo da su ga preboljeli u bolnici ili u vlastitome domu.


Trenutno se na bolničkom liječenju u KBC-u Split nalaze 94 COVID pozitivne osobe, dok ih je 11 na respiratoru. Nažalost, neki pacijenti nikada se ne vrate svojim kućama. Tako su u posljednja 24 sata u bolnici preminule četiri muške osobe – stare 84, 61, 71 i 80 godina. Osobe su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na covid infekciju.

“Uočavamo, iskustveno, da se pacijenti javljaju nakon preboljenog covida, bilo da su ležali u bolnici ili doma preležali, sa nekim netipičnim simptomima. Odlučili smo kroz jednu ambulantu kanalizirati sve te pacijente, da pohvatamo sve te nuspojave covida i da vodimo neku statistiku nuspojava na raznim organskim sustavima. Od ovog tjedna počinje s radom. Ljudi nisu prije imali takve tegobe, sad su, nakon preboljenog covida, recimo dobili šećer, tlak, konjuktivitis… i pokušavamo to pratiti. Dakle, to je ambulanta za postcovid pacijente, sa željom da evidentiramo upravo te kasne nuspojave covida”, kazao nam je dr. Krešimir Dolić, zamjenik ravnatelja KBC-a Split.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
9
Haha
1
Hagić
13
Hmmm
2
Plač
4
Grrr
3
Molim?
5Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime