Podijelite

Kaštelanske mažoretkinje predvođene svojim trenericama Alenom Rako, Ivonom Bašić i predsjednicom Anđom Vujević, primili su čelnici Grada Kaštela. Naime, mažoretkinje su na državnom prvenstvu u mažoret plesu u Solinu krajem travnja doslovno trijumfirale. U velikoj konkurenciji svoje umijeće pokazalo je više od 800 natjecatelja iz 21 hrvatskog grada, nastupajući u više kategorija, za sve dobne uzraste. Kaštelanske mažoretkinje okitile su se sa šest medalja, od čega su tri bile zlatne, jedna srebrna i dvije brončane.

Gradonačelnik Denis Ivanović, zajedno sa svojim zamjenicima Jadrankom Matok Bosančić i Grgicom Benutićem, pozdravio je ove uspješne mažoretkinje i čestitao im na medaljama

– Hvala vam na trudu, upornosti i predanom radu jer svojim uspjesima promovirate naš grad. Budući da iza sebe imate rezultate, Grad Kaštela će vam izići u susret i pomoći koliko treba, a nadam se da će uskoro i Kaštela biti domaćin jednog velikog prvenstva u mažoret plesu – kazao je Ivanović ističući zadovoljstvo što ove mažoretkinje imaju novu uniformu u bojama svoga Grada.

– Novom uniformom želimo biti prepoznati i izvan granica Republike Hrvatske, a ujedno njome se želimo zahvaliti i Gradu Kaštela jer su nam uvijek spremni pomoći. Zato smo išli s prepoznatljivim detaljima u plavoj i zlatnoj boji jer je to zastava Grada, a na odori su ujedno i detalji koji podsjećaju na kaštelansku narodnu nošnju – kazala je predsjednica Kaštelanskih mažoretkinja Anđa Vujević.

Podsjetimo, zlatna medalja pripala im je u kategoriji „Tradicionalni mažoret ples“ u konkurenciji seniora, a ova zlatna medalja djevojke će u listopadu ove godine odvesti na Europsko prvenstvo u mažoret plesu, koje će se održati u Poreču. Zlatne medalje zaslužene su i u kategoriji „Tradicionalni mažoret ples“ za minime mlađe, kao i u kategoriji „Marširajuća grupa“ juniori.

Srebro su osvojili mlađi juniori u kategoriji „Tradicionalni mažoret ples“, dok je bronca pripala juniorima u kategoriji „Exhibition corp“ juniori te Andrei Šalov u kategoriji „Solo s rekvizitima“ juniori.

Slijedi Regionalno prvenstvo u mažoret plesu 23. lipnja 2018. u Orebiću gdje idu mlađe kategorije kako bi sva djeca u klubu, a ima ih 120, bila uključena u natjecanja i osjetila natjecateljski duh. I tako već 32 godine koliko djeluju ove nagrađivane Kaštelanske mažoretkinje.Podijelite

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime