Grad Kaštela nastavlja s ulaganjem u komunalnu infrastrukturu za što je u ovoj godini predviđeno više od 60 milijuna kuna. Prema programu izgradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za tu svrhu bit će izdvojeno 34,3 milijuna kuna, dok je za održavanje komunalne infrastrukture predviđeno 29,8 milijuna kuna.

– U proteklom razdoblju asfaltirane su brojne ulice, trenutno je aktivno 7 gradilišta po pitanju izgradnje vodoopskrbnog i kanalizacijskog sustava, a ove godine planiramo urediti oko 20 ulica koje se nalaze u programu izgradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture. Dakle, ulažemo preko 60 milijuna kuna u komunalu, a s ulaganjima županijske Lučke uprave i Vodovoda i kanalizacije vrijednost radova penje se i preko 100 milijuna kuna – ističe pročelnica UO za komunalne djelatnosti i imovinsko-pravne poslove Marija Pelivan.

Tako su u proteklom razdoblju sljedeće ulice dobile asfalt, a neke i vodovodnu mrežu: Put Kolovrata u Radunu za što je izdvojeno 75 tisuća kuna, Put Ričivice u Radunu u vrijednosti 20 tisuća kuna, Put svetog Jurja u Radunu u što je uloženo 65 tisuća kuna, Ulica Crnoče VII u Rudinama investicije 45 tisuća kuna, Put Boruča u Kaštel Lukšiću uređeno je 240 metara ceste u vrijednosti 90 tisuća kuna, Ulice Bufaline I i II u Rudinama ukupno 610 metara ceste je uređeno u vrijednosti 200 tisuća kuna, Ulica Žabice asfaltirana je u dužini od 250 metara u vrijednosti 50 tisuća kuna, a na Gospinom putu u Kaštel Sućurcu u tijeku je sanacija potpornog zida dužine 46 metara, a vrijednost radova je 422 tisuće kuna.1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime