U suradnji sa Srednjom školom “Braća Radić” još su jednom članovi Udruge podvodnih aktivnosti Rostrum iz Splita održali ekološku akciju čišćenja podmorja i plaža u sklopu manifestacije “Lipa su lipa moja Kaštela te Kreativnog proljeća”.

Više od 20 članova, što ronioca, što podrške s kopna, raspodjelilo se na području u blizini Kaštela Rotondo te krenulo polako s samom provedbom akcije.

Na drugoj lokaciji, uz kulu Nehaj bili su raspoređeni članovi PSD-a Gričič a podršku s brodicama te na kopnu pružili su učenici i djelatnici škole, ribari ŠRD-a Nehaj, članovi MO Kaštel Štafilić te djelatnici Vlastitog pogona Grada Kaštela.

Nažalost, ni u ovoj akciji otpada u moru nije nedostajalo… od koševa za smeće, kontejnera, starih vrša i bova, automobilskih guma svih veličina i stupnjeva raspadanja, ambalaže od stakla, limenki do plastike.. našlo se tu i prometnih znakova, ali i dva bicikla.

Pojavile se periske

Ono što veseli je velika količina periski, pogotovo u blizini samog Kaštela ali i činjenica da prepun kontejner za otpad govori da je akcija te sama priprema i više nego uspješna, te planirano područje dobro “pročešljano”.

Članovi UPA Rostrum pripremili su i dvije edukativne prezentacije za učenike i zainteresirane:
– Prezentacija ronilačkog sporta i opreme
– Žaštićene biljne i životinjske vrsta Jadrana.

Ova akcija imala je i edukativni karakter pa su tako sudionici mogli nazočiti prezentaciji ronilačkog sporta i opreme, kao i edukaciji na temu zaštićenih biljnih i životinjskih vrsta Jadrana, piše Morski.hr.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime