KAŠTELA: Nakon samo dva mjeseca novi asfalt dobio zakrpe

Ovaj primjer pokazao je kako već desetljećima različite tvrtke i institucije rade kako i kada one odrede da je pravo vrijeme


U drugoj polovici listopada Grad Kaštela dovršio je uređenje dijela Zagorskog puta u mjesnom odboru Radun, a samo dva mjesec kasnije novi asfalt dobio je cijelom dužinom novu zakrpu, odnosno zakrpe.


Zapadno od mjesnog groblja u Radunu uređen je nogostup u duljini od 60 metara, cesta je proširena za 40 cm te je napravljen rubnik u dužini od 80 metara, čime se željelo dobiti na sigurnosti pješaka i vozila pri prometovanju. Ujedno je i uređen dio za parking.

Dio ceste na kojoj su se radovi odvijali dobio je i novi asfalt, a Grad je ove manje radove platio oko 80 tisuća kuna.

No, već u prosincu taj dio ceste ponovno se raskopao, a nakon određenog vremena, kada su radovi bili gotovi, cesta je dobila jednu dugu zakrpu.

Međutim, kako su odgovorili za Portal Grada Kaštela nadležni u Gradu Kaštela na naše pitanje o ponovnom kopanju ceste samo dva mjeseca nakon što je asfaltirana, investitor naknadnih radova nije bio Grad.

– Radove kod groblja u Kaštel Starom izvodio je T-Com – kratko su odgovorili iz kaštelanskog Upravnog odjela za komunalu.Ovaj primjer pokazao je kako već desetljećima različite tvrtke i institucije rade kako i kada one odrede da je pravo vrijeme. Ne kada i kako je bolje za grad i građane.
U odluci o komunalnom redu stoji da određena tvrtka ili institucija može postavljati instalacijske vodovode samo uz suglasnost nadležnog odjela u Gradskoj upravi. Kako se najčešće radi o komunalnoj infrastrukturi bitnoj za stanovništvo Kaštela, Upravni odjel za komunalu uglavnom daje suglasnosti, ali uz uvjet da se javna površina vrati u prvobitno stanje.

Upravo tako, dozvolu za radove dobili su i u T-Comu, no problem je u tome što nisu sve vratili u prvobitno stanje, jer smo svjedoci da je stanje bilo drugačije nego danas. Od novoasfaltirane površine u dva mjeseca dobili smo ulicu sa zakrpama, javlja Portal Grada Kaštela.Nisu oni jedini slučaj, takvih je zabilježeno stotine u Kaštelima, od radova na vodovodnim do radova na elektro instalacijama. Zakrpa do zakrpe.
Lokalna zajednica u borbi s takvom praksom očito nema previše mogućnosti, a eventualno odbijanje davanja suglasnosti za pojedine radove, samo bi naštetilo građanima.

Ali, reći će neki, zakrpe su, poput šahti, poseban kolorit kaštelanskih ulica i zaštitni znak na javnim površinama, a u održavanju tog kolorita Kaštelanima pomažu i T-com i VIK i Elektodalmacija i brojni drugi. Pa, hvala im.

Moja reakcija na članak je...
Vau
2
Haha
5
Hagić
1
Hmmm
1
Plač
2
Grrr
17
Molim?
4

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime