Danas je u villi Nika u Kaštel Starom predstavljen novi gastro turistički film o Kaštelima pod nazivom'' KAŠTELA a taste of perfection ''. Cilj ovog projekta je predstaviti Kaštela ne samo kao turističko-kulturnu destinaciju, već kao mjesto bogate eno-gastro ponude. Produkciju potpisuje Moonstone Production, Dalmatia Fil Festival i Black Bear Production u suradnji s Gradom Kaštela i Turističkom zajednicom grada Kaštela. Redatelj i producent je Marko Kapitanović, a suradnici na projektu su Nada Bilić TZ Kaštela i chef Nikola Tomić.
''Želja nam je da Kaštela postanu prepoznatljiva destinacija za sve one koji žele uživati u vrhunskim okusima, kulturi i prirodnim ljepotama. Napravili smo ogromni iskorak u našoj ponudi i turističkoj priči. Klasificirali smo se kao grad ljubavi, domovina Crljenka te mjesto autohtone spize. U našoj priči je sudjelovalo puno ljudi od našeg Marka, moje suradnice Nade, SŠ ''Braća Radić'', naših glumaca, restorana te našeg kuhara Nikole. Svima se ovim putem zahvaljujem te se nadam kako će se film svidjeti i ciljanoj publici. Vjerujem kako nema osobe koja se ne bi zaljubila u Kaštela nakon ovoga filma'', kazala je direktorica TZ Kaštela Nada Maršić.
''Gastro priča je dosta široka u Kaštelima i jako bogata. U filmu je sudjelovalo oko 40 glumaca, sam film ima svoju poruku te smo pokušali okuse povezati s emocijama. Što se tiče samih glumaca film je prijavljen na CIFT- Međunarodnu organizaciju filmskih festivala, te mi je naš glavni glumac Nikola Tomić dao ideju da napravimo i pilot emisiju koja se zove ''Kaštelanska priča''. Bilo mi je zadovoljstvo sudjelovati na ovom projektu te zahvaljujem svim sudionicima'', pojasnio je Kapitanović.
''Ovo je bila jedna lijepa priča i drago mi je što sam dio ove priče, što smo kroz ovaj film prikazali dio kaštelanske tradicije. U gastro dijelu imamo puno toga pokazati jer imamo bogatu gastro ponudu. U Kaštelima smo nadogradili poznatu pašticadu, pa smo napravili još jedno jelo koje se naslanja na poznatu pašticadu. Napravili smo punjeni odrezan u prošeku i Crljenku , moderniju verziju, a prilog su kaštelanski makaruni na vreteno'', pojasnio je chef Tomić.




