Kaštel Lukšić: Pogledajte poetsku monodramu “Kad’ će meni bit’ lipo”

Životna je to priča jedne žene pjesnikinje koja nas pjesmom vodi vremenom od svoje mladosti,ljubavi, braka i obitelji, životnih problema pa sve do dobi kada sve to razumije i stihom duše ispisuje u svoje knjige

Dana 27.5.2017. u 20h u Kulturnom centru u Kaštel Lukšiću (bivši Pastoralni centar) održati će se poetska monodrama “Kad’ će meni bit’ miloMaje Tomas. Životna je to priča jedne žene pjesnikinje koja nas pjesmom vodi vremenom od svoje mladosti,ljubavi, braka i obitelji, životnih problema pa sve do dobi kada sve to razumije i stihom duše ispisuje u svoje knjige.


Dramatizacijom njenih izdanih dviju knjiga načinjena je kazališna priča u kojoj autorica kroz monodramu igra samu sebe. Poetska monodrama ima za cilj širiti pjesnički izričaj koji je zapostavljen u posljednje vrijeme. Isto tako, ova poetska drama pisana je lokalnim jezikom što će kao baština ostati zabilježeno, a razumjet će i ona publika koja ne govori čakavicom ili ikavicom.

Igranjem ove predstave po knjižnicama, centrima za kulturu, kazalištima i drugim kulturnim ustanovama zasigurno će obogatiti i zadovoljiti kulturne sadržaje ljubitelja lijepe riječi. Izbor pjesama načinila je dramaturginja iz Zagreba Lana Bitinec, a dramatizaciju Zdravko Odorčić i Maja Tomas. Poetsku monodramu igra sama autorica stihova Maja Tomas, a redatelj je Zdravko Odorčić.

Predstava je preporučena i za učenike srednjih škola od strane Ministarstva obrazovanja. Cijena ulaznice za učenicke, studente, nezaposlene, umirovljenike i invalide iznosi 30 kuna, a za ostale 35 kuna.

Rezervacija karata se vrši na 097 772 0128.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0