Ljudi moji, pa jeli to moguće!?? Nije Mladen Delić, ali pitanje stoji! Cila zemaljska kugla i sve najpoznatije sportske novinske agencije su u šoku i pitaju se “jeli moguće da Restoran Ino više nije prvak svita na male branke”!??

Ko je ta “Donna”!?? Neka lipotica dugih nogu, lipog stasa i glasa, di je Dugi Rat, kako su se samo drznili dirat imperij i još niz pitanja na koje je nižepotpisani mora odgovarat? Zove Zdravko Reić, zove Milojko Pantić, Ian Rush, Fernando Gallego, Marcello Lippi, Lav Jašin, Tolstoj i mnogi drugi kroničari ovog i onog doba! Teško ljudi, teško…ali istinito! Donna nije lipotica dugih nogu i lipog stasa i glasa…to je momentalno najopakija škvadra na planeti na male branke! Sačinjavaju je ovih 5 likova i neka njihova imena ostanu vječno urezana u memoriji, povijesti malih branki i novoj ploči na Jovinoj kući s ostalim velikanima, a to su: MIJO MANDURIĆ mozak ekipe i ujedno najbolji igrač ili Zlatna kopačka, BOŠKO NOVAKOVIĆ Ubojiti Ernest, MARIN ROGULJIĆ ubojica dječjeg lica, ANTE DRAGOŠEVIĆ egzekutor meka srca i dobri PETAR BARABAN Katica za sve! Ovo je uvod, a posli se vraćamo na veliko finale!

19.00 DICA za 3.misto: PADOBRANCI-PLAĆENICI 4:0
Plaćenici su uglavnom odbojkaši, pa je nijihov plasman u četvrtfinale sam po sebi herojski čin, jer su upali u vučju jazbinu, nogometnu jazbinu u kojoj riskiraš bit pojeden.
Omašić, Plazonić, Rajčić, Zebić, Protrka i Bošković su pružili dobar otpor, a glavni cilj je bija uvatit peti korner i iz penala postić počasni gol, ali nemilosrdni Padobranci ni to nisu dali. Iako bez odličnog Vranješa…Radman, Ćudina, Hrgović, Granić i Botica su došli po pehar i medalje za 3.misto i to su ostvarili, pa bravo momci.

19.30 DICA-finale: CRVENI – KISELI KRASTAVCI 4:2
Kiseli krastavci na krilima Kuzmanića, s pojačanjem Oručem i standardno dobrim Milanovićem, Juretom i Miškovićem su imali namjeru skinit Crvene s trona i pružili su odličan otpor, ali dalje od toga nije išlo. Crveni drugu godinu zaredom osvajaju Lukšić i pokazuju da će već možda iduće lito neki od njih nastupit i u glavnom dijelu turnira. Odlični Ante Marunica s dva gola te Jonjić i Šimleša s jednim vode Crvene do još jedne titule i do potvrde ko će bit gazda na male branke u narednom periodu.

20.00 VETERANI-finale: CB TWISTER – NK GOŠK 4:7
Talenat veterana Twistera Jove, Gluje, Ribe i Mikija je neupitan, ali tanka klupa je ovaj put presudila naspram gomiličke koja je jedva izdražala težinu tih 8 vitezova. Iako je Mikas zabija gol i Riba 3, dalje od toga nije išlo, a za pobjedit ovakav Gošk tribalo je ubost još toliko. Tarašić, Delić, Vukasović, Zebić (2), Janković(1), Zadro (1), Tomas (1) i Roso (2) sveukupno zabijaju 7 komada i napokon dolaze do dugo željene i očekivane titule Lukšiću. Definitivno su je zaslužili pristupom i energijom kojom su ušli u turnir, te dugom i kvalitetnom klupom. Janković je to obeća davno, a zna se da čovik ispunjava obećanja, pa bravo Mario! Opet, od toga ništa da Šime nije stavija svih 6 penala bez greške, pa bravo Šime!

21.00 ZA 3.MJESTO glavnog turnira: BARE I PLAĆENICI – ŠEGRT HLAPIĆ 8:4
Razigrani Šegrt Hlapić sa virtuozom Ivanom Čondićem na branci je počeja pomalo plaćat danak preotvorenoj igri bez kalkulacija. To publika voli i uvik bi platila kunu više za gledat Hlapiće, ali katkad rezultat pati. Pojedine greške Čondića, Javora, Bodrožića i Vrke, Barini plaćenici su nemilosrdno kažnjavali, a prednjačija je malobrankaški vizionar Hrvoje Pelivan Pele. Iako je Vrkić s 2 pogotka iz penala i ukupno 21 postignutim golom posta najbolji strijelac turnira, to nije uznemirilo Barine plaćenike. Lako je bilo Romiću, Peli, Cili i Anti zabijat kad im je sve obranija i servira jedan jedini i neponovljivi malobrankaški mađioničar Ivan Šunjić kojeg je Bare skoro sve naučija, a šta nije ovu zimu oće. Još jedna po ko zna koja medalja i pehar s Prvenstva svita u Lukšiću ide u Barinu riznicu, pa iako nije zlatnog sjaja čovika veseli, a družinu ostavlja na okupu ciljajući daleko i dugo.22.00 Veliko finale: RESTORAN INO- CAFFE BAR DONNA DUGI RAT 2:4
Nakon utakmice za 3.misto, dobrog zagrijavanja i pripreme za veliko finale, predstave svih sudionika finala poimence, intoniranja Lijepe naše i odbrojavanja počelo je 43. finale Prvenstva svita na male branke K.Lukšić 2018.

Očekivano Đole Fešta je svoje momke pustija na Donnu ka Humungus Veza na Mad Maxa i ekipu, ali zadnji igrač Donne Mijo Mandurić pokazuje zašto će netom kasnije bit proglašen za najboljeg igrača na svitu i sve napade lakoćom brani, maestralno čuva balun i svoje momke razigrava. Pored navedenih kvaliteta čovik je i opak golgeter, pa špicaje s centra i buši Božu za početno vodstvo. Restoran Ino se brzo oporavlja od početnog šoka i izjednačava odličnom akcijom Pavičić-Legčević. Međutim Donna prelagano dolazi u situacije iz kojih može zapritit Boži, pa iako ih u početku Božo skida i rješava, bilo je pitanje vrimena kad će popustit. To se nakon falivenog penala Tonija Legčevića i dogodilo, pa Donna sa 3 uzastopna gola Dragoševića, Mandurića i Roguljića povisuje vodstvo na 1:4. Obrana naslova je u tom momentu bila sve dalja i dalja i preteški zadatak, pa je svoju ostavku ponudija i veliki njihov voditelj Joško Slugan Đole Fešta. Švabo kaže “sidni Đole, ostavka se odbija” i zabija za 2:4 razmišljajući o preokretu, ali ipak tu priča završava. Dobili smo novog prvaka svita, a to je CAFFE BAR DONNA DUGI RAT!!!

Sve utakmice su maestralno i neprimjetno odsudili sudački duo Josip Zec i Dino Doljanin, a program na isti način vodile Marta & Sara. Ugostiteljska ponuda u Okca skupa s ljubaznim osobljem dostigla je vrhunac kvalitete kako i priliči finalu.

Nagrade su uručili naši uzvanici, dobri duhovi i sponzori turnira i to:
8. mjesto: BB LUMBRELIN (Ivan Rabadan) – Veselko Andromak, prvi gradonačelnik Kaštela i predsjednik Udruge Sv. Lovre od Ostroga Kaštela
7. mjesto: MRSIKA (Ivan Vidošević) – također g.Andromak
6. mjesto: CB FARAON 1 (Josip Sladić) – organizator turnira N.Omašić Bare
5. mjesto: NULA + (Tomislav Lozić) – g. Andromak
4. mjesto: ŠEGRT HLAPIĆ (Ivan Čondić) – Radovan Gusić vlasnik Autolakirerskog obrta Gusić
Najbolji strijelac: ANTONIO VRKIĆ 21 gol (Šegrt Hlapić)-Patrik Grgurić predsjednik Mjesnog odbora Kaštel Lukšić
Najbolji igrač: MIJO MANDURIĆ (CB Donna Dugi Rat)-Don Stipan Šurlin bivši dušobrižnik lušićke župe i veliki čovik
3. mjesto: BARE I PLAĆENICI (Hrvoje Romić) – Patrik Grgurić predsjednik Mjesnog odbora Kaštel Lukšić
2. mjesto: RESTORAN INO (Joško Slugan) – Don Stipan Šurlin, bivši dušobrižnik lušićke župe i veliki čovik
1. mjesto: CAFFE BAR DONNA DUGI RAT (Ante Dragošević)-gradonačelnik Kaštela g.Denis Ivanović

Zahvaljujemo svim sudionicima Prvenstva svita na male branke Lukšić 2018, svim sponzorima i donatorima bez kojih ne bi bilo Turnira, medijskim promotorima, uzvanicima, zaštitarima Miletiću i Malenici, članovima kluba i udruge na vrhunskoj organizaciji, sucima, publici, navijačima, simpatizerima i svim ljudima dobre volje očekujući dogodine rušenje rekorda te najmanje 107 ekipa, a dotad zdravi i veseli bili!Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime