U vremenu od 6. do 8. prosinca u Makarskoj će se održati kamp sudaca NSŽSD. Kampu će prisustvovati tridesetak mladih sudaca županijskih liga i liga mlađih uzrasta.

U sklopu kampa za suce će biti organizirana predavanja te praktične edukacije na terenu za igru NK Zmaj. Predavači na kampu će biti FIFA kontrolor Draženko Kovačić, međunarodni sudac Duje Strukan i pomoćni sudac 1. HNL Alen Jakšić. Svrha kampa je fokusiranje na talentirane suce te mogućnost usavršavanja istih u motivirajućem i stimulativnom okruženju.

Ovih dana suci NSŽSD su dobili i novu opremu Nike koja se koristi na 1. HNL i 2. HNL i koja uključuje tri dresa, hlačice, štucne, dugu podmajicu i kratku trening majicu. Oprema i kamp su većim dijelom financirani sredstvima koja su dobivena od Središnjeg državnog ureda za šport temeljem prijave programa na natječaju.

Inače, Komisija nogometnih sudaca ŽSD ovih dana intenzivno provodi prezentacije sudačkog poziva po klubovima. Prezentacije su ovih dana juniorima i kadetima u Dugopolju, Solinu, Makarskoj, Zmijavcima, Sinju, Omišu, Stobreču, Kaštel Gomilici i Splitu održali nogometni suci Ante Jurić, Matej Pavić i Antonio Kontić. Cilj predavanja je privući što veći broj nogometaša na pohađanje tečaja za nogometne suce koji će biti organiziran u siječnju 2020. godine.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime