Zadnji kolovoški vikend donosi pregršt događanja, za svakog po nešto – od festivala komorne glazbe u Muzeju grada Splita i festivala puhačkih orkestara u Solinu i Splitu do jazza u Podrumima, završnog partya ljetne sezone kluba Aurora uz The Shapeshifters i koncerta Nene Belana, Fiumensa i Mediteran Orchestra u Podvorju u Kaštel Sućurcu povodom zatvaranja ovogodišnjeg kulturnog ljeta.

Vikend će obilježiti i svjetska pop zvijezda kosovarskih korijena Rita Ora koja će u zadarskom sportskom centru Višnjik nastupiti večeras u sklopu turneje “Phoenix“. Ulaznice za fan pit su rasprodane, u prodaji su i dalje regularne ulaznice po cijeni od 250 kuna te manji broj VIP ulaznica po cijeni od 450 kuna.

Bit će veselo i u Domu mladih u Splitu – danas je na platou od 18 sati na rasporedu Gitarijada koja će predstaviti mlade i neafirmirane glazbenike, nakon čega slijedi koncert splitskog benda RØLØ, projekt 3 splitska glazbenika različitih glazbenih pozadina (Leut Magnetik, Lažni Brkovi…). U subotu je nastavak xSTatica, festival urbane kulture – od jutra vas čeka oslikavanje zidova, skate i bmx škola, izložba graffiti radova, radionica sitotiska i projekcije, OpenArt kantun gdje svatko može probati napravit grafit, a navečer od 21 sat kreće koncert na kojem nastupaju Grše, Žuvi i Krešo Bengalka. Ulaz je besplatan isto kao i na after party u klubu Kocka uz Banana Zvuk.

Split at Night Jazz Festival je ime novog splitskog glazbenog eventa čije će se trodnevno izdanje održati od 30.8. do 1.9. u velikoj dvorani Podruma, a nastupit će Repassage, gipsy jazz kvartet zarazne energije, velika istarska etno jazz zvijezda Tamara Obrovac uz gitaristu Uroša Rakovca te miljenici domaće publike jazz duo Sara & Jappa!

Pošto je Marina Perazić pojela sve kolačiće, jedan od najpopularnijh sastava bivše Juge Denis & Denis je opet na turneji! Možete ih slušati sutra u klubu Zenta od 23 sata.

SPLIT

PETAKSUBOTA

NEDJELJA

  • Riva: Solin Brass Fest 2019
  • Metal klub Eks: Dungeon synth ritual
  • Đardin: Evo Ruke! – Go Lilly + Mind Zoo
  • Riva: Splitski litnji koluri
  • Dioklecijanovi podrumi: Split at Night Jazz Festival


Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime